180+ 90’s Trivia Questions With Answers

If you were born before the 90s, you love the old days when you remember. Here are some best 90’s trivia questions with answers on various topics to test your knowledge of how much you remember about the old days. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Best 90’s Trivia Questions With Answers

1. How many Americans tuned in to watch the O.J. Simpson trial verdict?

Answer: 95 million

2. How old was Notorious B.I.G. when he was murdered?

Answer: 24

3. Power Rangers was banned in what country until 2011?

Answer: New Zealand

4. The “Dream Team” won Olympic gold in what year’s games?

Answer: 1992

Also Find: Seinfeld Trivia Questions With Answers

5. What actor starred in two of the top 10 highest-grossing films of the 1990s?

Answer: Will Smith (in Independence Day and Men In Black)

6. What are bucket hats called in Australia?

Answer: Giggle hats

7. What band is featured on Beavis’ shirt?

Answer: Metallica

8. What fad toy was feared to be a tool for foreign spies?

Answer: Furby

9. What fashion accessory was invented by a high school shop teacher?

Answer: Slap bracelets

10. What hit song was unwittingly written about deodorant?

Answer: “Smells Like Teen Spirit”

11. What is considered the first reality TV show?

Answer: The Real World

12. What Nickelodeon show kickstarted the careers of Nick Cannon, Kenan Thompson, and Amanda Bynes?

Answer: All That

13. What singer broke her own record for highest-ever attendance at the Houston Astrodome in 1995?

Answer: Selena

14. What soda’s working name was “Mountain Dew Killer?”

Answer: Surge

15. What star played the first openly gay teen character on TV?

Answer: Ryan Phillippe in One Life to Live

16. What video game was the first ever to be played in space?

Answer: Tetris

17. What was the bestselling rock album of the 1990s?

Answer: Alanis Morissette, Jagged Little Pill

18. What was the bestselling video game console of the 1990s?

Answer: Sony Playstation

19. What was the federal minimum wage for most of the 1990s?

Answer: $4.25

20. What was the first animated feature film to be nominated for a Best Picture Oscar?

Answer: Disney’s Beauty and the Beast

21. What was the first rap song to hit No. 1 on the Billboard Hot 100?

Answer: “Ice Ice Baby”

22. What was the most-watched TV episode of the 1990s?

Answer: The Cheers finale in 1993

23. What was the name of Bill and Hillary Clinton‘s cat?

Answer: Socks

24. What was the peak Billboard chart position of The Rembrandts’ “I’ll Be There for You?”

Answer: No. 17

25. What year did the Mall of America open?

Answer: 1992

26. When did Major League Soccer kick off in the U.S.?

Answer: 1996

27. When did the Google search engine first debut?

Answer: 1998

28. When was the World Wide Web first introduced?

Answer: 1991

29. Which actor was one of the first approached to play Buzz Lightyear in Toy Story?

Answer: Billy Crystal

30. Who was named the first female secretary of state in 1997?

Answer: Madeleine Albright

90’s Music Trivia Questions With Answers

31. Britney Spears released her debut album in 1999. What was it called?

Answer: Baby One More Time

32. Eric Clapton had a UK top 30 hit in 1991 with what song?

Answer: “Wonderful Tonight”

33. In what year was the Red Hot Chili Peppers’ “Give It Away” released?

Answer: 1991

34. Jennifer Lopez, Ricky Martin, and more led to what musical movement of the ’90s?

Answer: The Latin explosion

35. Nirvana had the most successful song in the ’90s. What was its name?

Answer: “Smells Like Teen Spirit”

36. What 1995 Michael Jackson song reached number one in the UK and the U.S.?

Answer: “You Are Not Alone”

37. What 1996 song by Toni Braxton includes the lyrics, “I cried so many nights”?

Answer: “Un-Break My Heart”

38. What 90’s song by Peter Andre has this line, “I stop and stare at you, walking on the shore, I try to concentrate, my mind wants to explore”?

Answer: “Mysterious Girl”

39. What American female singer released the album The Immaculate Collection in 1990?

Answer: Madonna

40. What are the first names of the Gallagher brothers from Oasis?

Answer: Liam and Noel

41. What artist earned the Academy Award in 1994 for Best Original Song for his “Streets of Philadelphia”?

Answer: Bruce Springsteen

42. What band released “Give It Away” in 1991?

Answer: Red Hot Chili Peppers

43. What band, formed in Columbia, South Carolina, sang “Hold my hand”?

Answer: Hootie and the Blowfish

44. What boy band released the song titled “A Different Beat” in 1996?

Answer: Boyzone

45. What female artist sang the hit song “My Heart Will Go On” from Titanic?

Answer: Celine Dion

46. What female recording artist released “Hero” in 1993?

Answer: Mariah Carey

47. What is the name of MC Hammer’s most successful single of the 90’s?

Answer: “U Can’t Touch This”

48. What is the name of the 1997 rock band in which Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman, and Will Champion?

Answer: Cold Play

49. What is the name of the Jamaican singer who released “Iron Lion Zion” in 1992?

Answer: Bob Marley

50. What is the name of the rock band formed by Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James, and Dave Rowntree?

Answer: Blur

51. What is the name of the Swedish pop group whose founding members are Jonas, Jenny, Linn, and Ulf?

Answer: Ace of Base

52. What male vocalist released a bestselling album in 1991 called Diamonds And Pearls?

Answer: Prince

90’s Music Trivia Quiz With Answers

53. What movie star appeared in Paula Abdul’s “Rush, Rush” video?

Answer: Keanu Reeves

54. What movie star danced “Mary Jane’s Last Dance” with Tom Petty?

Answer: Kim Basinger

55. What popular singer won a Grammy for Best Reggae Album in 1995?

Answer: Shaggy

56. What popular song from the 1990s repeats the lines, “I get knocked down / but I get up again / You’re never gonna keep me down”?

Answer: “Tubthumping” by Chumbawamba

57. What Queen song includes the lyrics, “But life still goes on, I can’t get used to, living without, living without, living without you by my side”?

Answer: “I Want to Break Free”

58. What rock band from Los Angeles, California sang “Renegades Of Funk”?

Answer: Rage Against The Machine

59. What rock band had the number one hit “The Fly” in 1991?

Answer: U2

60. What Seal song has the line, “Solitary brother, Is there still a part of you that wants to live?”

Answer: “Killer”

61. What singer sang the lyrics, “Look into my eyes – you will see, what you mean to me” and in what song?

Answer: Bryan Adams in “Everything I Do”

62. What song by Katrina and The Waves won the 1997 Eurovision Song Contest for the United Kingdom?

Answer: “Love Shine a Light”

63. What song by Pulp has the line, “She came from Greece, she had a thirst for knowledge”?

Answer: “Common People”

64. What song of the Roxette duo was featured in the movie Pretty Woman?

Answer: “It Must Have Been Love”

65. What Steven Kapoor song was included in the soundtrack for Dumb and Dumber?

Answer: “Boom-Shak-A-Lak”

66. What two members of NSYNC were Mouseketeers on The All-New Mickey Mouse Club?

Answer: Justin Timberlake and JC Chasez

67. What two New Kids on the Block were brothers?

Answer: Jordan and Johnathan Knight

68. What was the English rock band Blur’s first number-one single in the UK?

Answer: “Country House”

69. What was the name of Shaggy’s 1993 hit song?

Answer: “Oh Carolina”

70. What year was Mariah Carey’s “All I Want For Christmas Is You” released?

Answer: 1994

71. Which ’90s girl group was second best-selling after the Spice Girls?

Answer: TLC

72. Which Madonna song was the biggest selling single of 1990, selling over 6 million copies?

Answer: “Vogue”

73. Which singer sang “Torn”?

Answer: Natalie Imbruglia

74. Which two extremely famous (and somewhat rival) boy bands were at their peak in the 1990s?

Answer: NSYNC and Backstreet Boys

75. Who had a U.S. number one song in 1992 with “This Used To Be My Playground”?

Answer: Madonna

76. Who is the lead singer for the band Smashing Pumpkins?

Answer: Billy Corgan

77. Who is the lead singer of Hole, the American alternative rock band?

Answer: Kurt Cobain’s wife, Courtney Love

78. Who is the main vocalist of Irish boy band Westlife?

Answer: Shane Filan

79. Who released the 1991 hit “Smells Like Teen Spirit”?

Answer: Nirvana

80. Who sang “Mambo No. 5”?

Answer: Lou Bega

81. Who sang “Steal My Sunshine”?

Answer: Len

82. Who was the only member of the Spice Girls with a name that was an actual spice?

Answer: Ginger Spice, aka Geri Halliwell

90’s Movies Trivia Questions With Answers

83. For which 1997 animated movie did James Woods voice the villain?

Answer: Hercules

84. In the 1994 movie Forrest Gump, Forrest famously says, “Life is like a box of chocolates.” What is the next part of the line?

Answer: “You never know what you’re going to get.”

85. In the 1995 rom-com Clueless, what is the name of the actor who portrays Cher Horowitz?

Answer: Alicia Silverstone

86. In the 1999 movie Fight Club, what was the first rule of Fight Club?

Answer: You don’t talk about Fight Club.

87. In what 1999 movie is the line “I see dead people” famously uttered?

Answer: The Sixth Sense

88. In what movie was the line, “Keep the change, ya filthy animal!” and who said it?

Answer: Johnny (Ralph Foody) in Home Alone

89. The songs “My Guy (My God)” and “I Will Follow Him” were part of which 90s movie?

Answer: Sister Act

90. What ’90s movie had Looney Tunes music in its soundtrack?

Answer: Space Jam

91. What 1992 movie marked Robin Williams’ first animated movie?

Answer: FernGully – The Last Rainforest

92. What actor voiced Moses in 1998’s The Prince of Egypt?

Answer: Val Kilmer

93. What actor, playing what part in what movie was the line, “There’s no crying in baseball.”

Answer: Jimmy Dugan (Tom Hanks) in A League of Their Own

94. What actress playing what part said, “Molly, you in danger girl.” And in what movie was it said?

Answer: Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) in Ghost

95. What actress, in what role, said, “Molly, you in danger, girl.”

Answer: Whoopi Goldberg as Oda Mae Brown in Ghost

90’s Movie Trivia Quiz With Answers

96. What are the names of the two mice in The Rescuers Down Under?

Answer: Biance and Bernard

97. What character said, “Do you understand the words that are coming out of my mouth?” and in what movie?

Answer: Detective James Carter (Chris Tucker) in Rush Hour

98. What character said, “I see dead people,” and in what movie was this line said?

Answer: Cole Sear (Haley Joel Osment) in The Sixth Sense

99. What is the name of the 1997 film that stars John Cusack, Nicolas Cage, and John Malkovich?

Answer: Con Air

100. What movie is the memorable line, “You had me at hello,” said, and in what movie?

Answer: Dorothy Boyd (Renee Zellweger) in Jerry Maguire

101. What veteran actor said, “You can’t handle the truth!” and in what film?

Answer: Colonel Nathan R. Jessup (Jack Nicholson) in A Few Good Men

102. What was the highest-grossing film of the 1990s?

Answer: Titanic

103. Which 1990s film paid Macaulay Culkin a $1 million paycheck?

Answer: My Girl

104. Which popular 1990s heartthrob voiced young Simba in The Lion King?

Answer: Jonathan Taylor Thomas

105. Which Shakespeare play is the 1999 movie 10 Things I Hate About You based on?

Answer: The Taming of the Shrew

106. Who played Captain Steven Hiller on Independence Day?

Answer: Will Smith

107. Who said, “I’m the king of the world!” and in what film?

Answer: Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) in Titanic

108. Who said, “What’s in the box?” and in what movie?

Answer: Detective David Mills (Brad Pitt) in Se7en

109. Who voices Buzz Lightyear and Woody in the 1995 film Toy Story?

Answer: Tim Allen and Tom Hanks

110. Who wrote the novel that the 1993 film Jurassic Park is based on?

Answer: Michael Crichton

90’s Pop Trivia Questions With Answers

111. As the Pokemon video game craze launched in the United States in 1998, two iterations of the series were published on Game Boy?

Answer: Red and Blue

112. Genetic engineering introduced what color roses for the first time in the ’90s?

Answer: Blue

113. Hanson’s first single was released in 1997 and shot straight to the top of the charts. What is it called?

Answer: “MMMBop”

114. How many championships did the Chicago Bulls win in the 1990s?

Answer: 6 — 1991, 1992, 1993, 1996, 1997, and 1998

115. How old was Tiger Woods when he won his first Master’s?

Answer: 21

116. Howie Dorough, A. J. McLean, Nick Carter, Brian Littrell, and Kevin Richardson comprise what boy band formed in 1993?

Answer: The Backstreet Boys

117. In the 1990s, what function was added to portable CD players that enabled both children and adults to enjoy their music without missing a beat?

Answer: Skip Protection

118. In the 1990s, which wide-leg jeans became a fashion favorite for children?

Answer: JNCO

119. In the television series “The Fresh Prince of Bel-Air,” what was the name of the family butler?

Answer: Geoffrey

120. In what city did the Simpson family live?

Answer: Springfield

121. It is often regarded as one of the best video games of its generation. What gaming platform did “GoldenEye 007” debut on?

Answer: Nintendo 64

122. Kel Mitchell famously loved one thing on All That and The Kenan and Kel Show — what was it?

Answer: Orange soda

123. What 90’s song by Peter Andre has this line, “I stop and stare at you, walking on the shore, I try to concentrate, my mind wants to explore”?

Answer: “Mysterious Girl”

124. What band did Zac, Isaac, and Taylor form and peaked at the top of the charts in 1997 with the hit single “MMMBop?”

Answer: Hanson

125. What boy band included Justin Timberlake and JC Chasez?

Answer: NSYNC

126. What character in Everybody Loves Raymond thought he had a bed-wetting problem when he was a child because Raymond poured water in his bed?

Answer: Robert

127. What dance craze was popularized by Los Del Mar in the 1990s?

Answer: Macarena

128. What dance did Los Del Mar popularize in the 1990s?

Answer: The Macarena

90’s Pop Trivia Quiz Questions With Answers

129. What does the abbreviation “AOL” stand for?

Answer: American Online

130. What is the actual name of Courtney Love?

Answer: Courtney Michelle Harrison

131. What is the butler’s name in the popular 1990s show The Fresh Prince of Bel-Air?

Answer: Geoffrey

132. What is the name of the character from “Friends” who was famous for attempting to seduce women by saying, “How are you doing?”

Answer: Joey

133. What is the title of the first installment of R. L. Stine’s “Goosebumps” series?

Answer: Welcome to Dead House

134. What Nickelodeon animated show starred Tommy, Chuckie, and Angelica?

Answer: Rugrats

135. What plush toys did Ty Inc. sell that took over the world of toys in the 1990s?

Answer: Beanie Babies

136. What reality television program is known to be the first?

Answer: The Real World

137. What snack was the most effective for applying to your fingers and creating witch fingernails?

Answer: Bugles

138. What was the bestselling video game console of the 1990s?

Answer: Sony PlayStation

139. What was the name of the popular furry toy of the ’90s that some people thought was spying on them?

Answer: The Furby

140. What was the name of the sheep that was effectively closed for the first time in 1996?

Answer: Dolly

141. What was the name of the virtual pet simulation game that came in a tiny, egg-shaped electronic system and enabled users to eat, play with, and clean up after their pet?

Answer: Tamagotchi

142. What year did Princess Diana perish in a Paris traffic crash?

Answer: 1997

143. What year did the Mall of America open?

Answer: 1992

144. When did Major League Soccer kick off in the U.S.?

Answer: 1996

145. When did the Google search engine launch?

Answer: 1998

146. Which actor was one of the first approached to play Buzz Lightyear in Toy Story?

Answer: Billy Crystal

147. Which company made the incredibly popular Beanie Babies?

Answer: Ty

148. Which mega pop star inspired the title of the film, Scream?

Answer: Michael Jackson

149. Which Sesame Street character got its own ticklish toy in the 1990s that was on every child’s Christmas list?

Answer: Elmo

150. Which television show’s theme song began with the following line, “Where has predictability gone?”

Answer: Full house

151. Who is the “Sesame Street” star who was tickled with laughter and became the Christmas 1996 must-have toy?

Answer: Elmo

152. Who is the fictitious female protagonist in the 1996 video game series “Tomb Raider”?

Answer: Lara Croft

153. Who made Ice Ice Baby famous?

Answer: Vanilla Ice

154. Who played Kevin McCallister in the blockbuster film, “Home Alone?”

Answer: Macaulay Culkin

155. Who said, “What’s in the box?” and in what movie?

Answer: Detective David Mills (Brad Pitt) in Se7en

90’s Game Trivia Questions With Answers

156. From which 1992 film is the quote “You can’t handle the truth!” taken?

Answer: A Few Good Men

157. From which country did Croatia and Slovenia declare independence on 25 June 1991?

Answer: Yugoslavia

158. In which 1990 film did characters play by Kiefer Sutherland, Julia Roberts, William Baldwin, and Kevin Bacon induce near-death experiences?

Answer: Flatliners

159. In which 1991 movie about firefighters investigating arson starred Kurt Russell, William Baldwin, Jennifer Jason Leigh, Rebecca De Mornay, Donald Sutherland, and Robert De Niro?

Answer: Backdraft

160. In which 1992 film did Gerard Depardieu play Christopher Columbus discovering the New World?

Answer: 1492Answer: Conquest of Paradise

161. In which 1993 movie did Bill Murray play a weatherman who was destined to live the same day again and again and again?

Answer: Groundhog Day

162. In which city did the Petronas Twin Towers open in 1997, becoming the tallest buildings in the world at that time?

Answer: Kuala Lumpur, Malaysia

163. In which film series did Denholm Elliott, who died aged 70 in October 1992, play the part of Dr. Marcus Brody?

Answer: Indiana Jones

164. What was founded through the signing of the Maastricht Treaty on 7 February 1992

Answer: The International Criminal Court, the European Space Agency, or the European Union?

Answer: European Union

165. What was sent for the very first time on 3 December 1992?

Answer: Text message

166. What was the name of Keanu Reeves’ character in 1999’s The MatrixAnswer: Neo, Nemo or Nero?

Answer: Neo

167. What was the name of the world’s first cloned mammal, a sheep, which was revealed in February 1997

Answer: Molly, Polly, Dolly, or HollyAnswer: Dolly

168. What was the nationality of Linus Torvalds, who announced in August 1991 that he was working on a new operating system, which would become LinuxAnswer: Norwegian, Finnish, Swedish, or Danish?

Answer: Finnish

169. Which 1998 film starring Cameron Diaz and Ben Stiller tells the story of a man who uses a private detective to track down his high school sweetheart?

Answer: There’s Something About Mary

170. Which American author, whose work included five novels featuring Tom Ripley, died in Switzerland in February 1995?

Answer: Patricia Highsmith

171. Which American travel writer, now a long-time resident of the United Kingdom, wrote about his experiences of walking the Appalachian Trail in his 1998 book A Walk in the Woods?

Answer: Bill Bryson

172. Which British singer, best known for the song Never Gonna Give You Up, retired from the music industry in 1993 at the age of 27?

Answer: Rick Astley

90’s Game Trivia Quiz Questions With Answers

173. Which British singer, whose career was kicked off by the 1963 song I Only Want to Be With You, and continued with You Don’t Have to Say You Love Me and Son of a Preacher Man, died aged 59 In 1999?

Answer: Dusty Springfield

174. Which country was allowed to take part in the 1992 Summer Olympics for the first time following a suspension from the games that had begun in 1960?

Answer: South Africa

175. Which fashion designer was shot dead on the steps of his Miami Beach mansion, aged 50, on 15 July 1997?

Answer: Gianni Versace

176. Which former American footballer was found not guilty of double murder in October 1995?

Answer: OJ Simpson

177. Which international publishing platform did CERN publicize for the first time in August 1991?

Answer: World Wide Web

178. Which member of the Monty Python team appeared in several scenes of the 1998 Tom Hanks movie You’ve Got Mail, all of which were cutAnswer: Michael Palin or John Cleese?

Answer: Michael Palin

179. Which Middle Eastern 24-hour news channel launched on 1 November 1996?

Answer: Al Jazeera

180. Which of the following was the first part of the International Space Station, which launched in 1998, sent into orbit by Russia, Europe, or the United States?

Answer: Russia

181. Which royal died in the Pont de l’Alma tunnel in Paris on 31 August 1997?

Answer: Princess Diana

182. Which space-based device for viewing distant stars was launched at the start of the 1990s and needed to be serviced because its main mirror was flawed and produced distorted images?

Answer: Hubble Space Telescope

183. Which Superman actor was paralyzed from the neck down after falling from his horse in May 1995?

Answer: Christopher Reeve

184. Which US pop artist released HIStory in 1995, his first-ever double album?

Answer: Michael Jackson

185. Who did George Peppard, who died in May 1994, play in The A-Team?

Answer: Hannibal Smith

186. Who lost to Germany in the final of the UEFA Euro 96 football championshipAnswer: Poland, Czech Republic or Slovakia?

Answer: Czech Republic


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.