26 Ancient Riddles With Answers To Solve

Check out some of the best collections of ancient riddles, fun puzzle questions, and brain teasers for kids and adults here. And to solve these riddles we are also sharing the answer to the question.

Ancient Riddles With Answers For Kids

1. Who built and lived in Teotihuacan, the most impressive pre-Columbian Mesoamerican city? Answer: The Mayans

2. Thirty white horses on a red hill: first they champ, then they stamp, then they stand still. What are they? Answer: Teeth

3. I’m named after a Roman God, I’m the fourth planet from the Sun, I am known as the red planet, and have two moons rather than one. Answer: Mars

4. I was once a beautiful girl. I made the mistake of angering Athena and now I am an ugly monster. Who am I? Answer: Medusa

Also Find: River Riddles & Wolf Riddles

5. I have the atomic symbol Hg but I’m not hydrogen. I’m a metal but I’m not gold. I’m a liquid but I’m not solder. I’m a Roman god but I’m not Apollo. I’m a planet but I’m not Mars. Answer: Mercury

6. I carry the world on my shoulders after trying to overthrow the mighty, powerful Zeus. Who am I? Answer: Atlas

7. I am very curious. Zeus created me and gave me something very special to guard. But my curiosity got the best of me. Who am I? Answer: Pandora

8. I am the goddess of the seasons and harvest. I turned the world into winter when my daughter was kidnapped. Who am I? Answer: Answer

9. I am powerful but I am afraid my children will grow up and overthrow me. My son is Zeus and my wife tricked me into saving his life. Who am I? Answer: Cronos

10. I am clever and brave. Some call me “nobody” and my son searched for me for many years. Who am? Answer: Odysseus

11. I am an immortal warrior. I am handsome but I have one small weakness. I fought many years in the Trojan War. Who am I? Answer: Achilles

12. I am a magical creature with the power of flight. I was wild and free for many years until Zeus brought me to the heavens. Who am I? Answer: Pegasus

13. How many of each species did Moses take on the ark with him? Answer: None. Moses wasn’t on the ark, Noah was.

Tricky Ancient Riddles And Answers

14. Four hang, four sprang, two-point the way, two to ward off dogs, one dangles after, always rather dirty. What is it? Answer: Cow

15. A man kisses his daughter, then regrets it. Answer: The man is King Midas.

16. I am the god of commerce, the Protector of thieves, I am the messenger of the gods. Who am I? Answer: Hermes

17. I am a patron of truth, God of the sun, and Messenger of the gods. Who am I? Answer: Apollo

18. I gave horses to men, I control earthquakes, and I am the god of the sea. Who am I? Answer: Poseidon

19. I knew that disease came from natural causes, I am the “Father of Scientific Medicine, I created the Hippocratic Oath. Who am I? Answer: Hippocrates

20. I protect worshipers, I am a patron of crafts, and I am the goddess of wisdom. Who am I? Answer: Athena

21. They are not wounded, but are covered and dressed in rolls and rolls of bandages. They are not alive but can cast magic spells and bring you bad luck. What are they? Answer: Mummy

22. What goes on four legs in the morning, two legs at noon, and three in the evening? Answer: Human

23. Which Egyptian God is terrible at video games? Answer: Anubis. (ANOOBis)

24. Why can’t King Tut dance? Answer: He’s all wrapped up!

25. Why don’t the ancient Egyptians take vacations? Answer: The mummies are afraid to relax and unwind!

26. Why was the Egyptian kid confused? Answer: Because his daddy was a mummy!

(Image Source: freepik.com)

Photo of author
About The Author
Manoranjan
This post is published by Manoranjan who started this website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.