96 Animal Riddles For Kids (With Answers)

An animal is a living creature on this planet such as a cat, dog, tiger, lion, or rabbit. There are millions of animal species on earth. Some of them are pet animals and some of them are wild. Here are some animal riddles for kids with answers to test your knowledge about these animals.

Best Animal riddles with answers For Kids

1. The strangest creature you’ll ever find: two eyes in front and many more behind.

Answer: Peacock.

2. My wings are used as flippers, so in water I can flow. Sometimes when on land I slide on my belly in the snow.

Answer: Penguin.

3. I’m an animal you might love But I’m too big to be your pet. I have an extremely long trunk. And it’s said I never forget.

Answer: Elephant.

4. I sleep by day and fly at night, but I have no feathers to aid my flight. What am I?

Answer: Bat.

5. I like to use my long tongue to eat leaves from tops of trees. I don’t have to climb up though. With my long neck, it’s a breeze.

Answer: Giraffe.

6. I like to hop around. I’m a tadpole when I’m young. I am green and I croak. And catch flies with my long tongue. What am I?

Answer: Frog.

7. I eat animals but I don’t hunt or kill. What am I?

Answer: A vulture.

Also Find: Egg riddles with answers

8. I can spell yet I have no mouth I can speak to animals but can’t speak to humans I am fierce but small. What am I?

Answer: I am a bee.

9. I am an animal named after the animal that I eat.

Answer: Anteater.

10. How many of each type of animal did Moses take on the Ark?

Answer: None, it was Noah.

11. He’s small but he can climb a tower.

Answer: An ant.

12. What animal is most likely to eat a relative?

Answer: An ant-eater!

13. What animal is the best at baseball?

Answer: A bat.

14. What flower would remind you of a certain animal that took a great deal of care about its appearance?

Answer: A dandelion (dandy lion).

15. What four-legged animal can jump higher than a house?

Answer: Any, Houses can’t jump.

16. What jumps when it walks and sits when it stands?

Answer: Kangaroo.

17. Where do animals go to get their new tails when they’re broken?

Answer: Retail Shop.

18. Why don’t African animals play games?

Answer: There are too many cheetahs!

19. With four oars it swims but it is always at home. Its back is like armor, tougher than chrome. What is it?

Answer: Turtle.

Pet riddles with answers for kids

20. What animal keeps the best time?

Answer: A Watchdog.

21. To you, rude would I never be, Though I flag my tongue for all to see. What am I?

Answer: A dog!

22. There are 10 dogs in a yard. 3 go out, 4 run behind a tree, and 2 jump in the hole. How many are left?

Answer: 10. Because none of them left the yard.

23. If there are four sheep, two dogs and one herds-men, how many feet are there?

Answer: Two. Sheep have hooves; dogs have paws; only people have feet.

24. If a dog is tied to a piece of rope that is 6m long, how can he reach a bone that is 7m away?

Answer: The other end is not tied to anything.

25. If a chicken says, “All chickens are liars”. Is the chicken telling the truth?

Answer: Chickens cannot talk.

26. I act like a cat, I look like a cat, Yet I am not a cat. What am I?

Answer: Kitten.

27. How can you tell the difference between dogs and trees?

Answer: By their bark.

28. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have?

Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

29. A farmer has twenty sheep, ten pigs, and ten cows. If we call the pigs cows, how many cows will he have?

Answer: Ten Cows. We can call the pigs cows but it doesn’t make them cows.

30. Why did Momma Pig leave her husband?

Answer: Because he was a boar.

31. Why can’t you play basketball with pigs?

Answer: Because they will “hog” the ball!

32. What type of dog does a vampire have?

Answer: A Bloodhound!

33. What is the smallest sentence with all letters in the English alphabet?

Answer: The quick brown fox jumps over the lazy dog.

34. What happened when the rubber duckie fell into the bathtub?

Answer: It quacked up.

35. What do you get if you cross a hen with a guitar?

Answer: A chicken that plucks itself.

36. What do you call a crate of ducks?

Answer: A box of quakers!

37. What do you call a chicken with bad sunburn?

Answer: Fried Chicken.

38. What did the scientist get when he crossed a chicken and a cow?

Answer: Roost beef.

39. Why did the chicken cross the road twice, and jump in mud?

Answer: He was a dirty double-crosser.

40. Why did the squirrel lay only its back on the river?

Answer: To keep its “nuts” dry.

41. Why did the turkey cross the road?

Answer: To prove he wasn’t chicken.

42. You walk into a room with a rabbit holding a carrot, a pig eating slop, and a chimp holding a banana. Which animal in the room is the smartest?

Answer: You, hopefully.

Cat riddles with answers for kids

43. When is it bad luck to see a black cat?

Answer: When you are a mouse.

44. What word doesn’t belong in this group? That, hat, what, mat, cat, sat, pat, or chat?

Answer: What. It’s pronounced differently; all of the others rhyme.

45. What happens after it rains cats and dogs?

Answer: You step in a poodle.

46. What do you get when you cross a black cat and a lemon?

Answer: A Sour Puss.

47. If 5 cats catch 5 mice in 5 minutes, how long will it take one cat to catch a mouse?

Answer: Five minutes.

48. I’m found in socks, scarves, and mittens. I’m found in the paws of playful kittens. What am I?

Answer: Yarn.

49. I act like a cat, I look like a cat, Yet I am not a cat. What am I?

Answer: Kitten.

50. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have?

Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

51. Where did the cat go after losing its tail?

Answer: To the re-tail store.

52. If three cats catch three mice in three minutes, how many cats would be needed to catch 100 mice in 100 minutes?

Answer: The same three cats would do. Since these three cats are averaging one mouse per minute, given 100 minutes, the cats could catch 100 mice.

53. What do you call Santa for cats?

Answer: Santa paws.

54. When is the worst weather for rats and mice?

Answer: When it rains cats and dogs.

Duck riddles with answers For Kids

55. Why did Mama Duck scold her goslings?

Answer: For eating quackers in bed.

56. What time does a duck get up?

Answer: At the quack of dawn.

57. What happened when the rubber duckie fell into the bathtub?

Answer: It quacked up.

58. What do you call a crate of ducks?

Answer: A box of quackers!

59. There are 2 ducks in front of 2 other ducks. There are 2 ducks behind 2 other ducks. There are 2 ducks beside 2 other ducks. How many ducks are there?

Answer: Just four, in a square formation.

60. Arnold Schwarzenegger’s is really long. Michael J. Fox’s is short. Daffy Duck isn’t human. Madonna doesn’t have one. What am I?

Answer: The last name.

61. A mouse, a squirrel, a duck, a chicken, and an elephant are sitting on the side of the road. Someone offers them a lift, but one prefers to stay. Who preferred to stay?

Answer: The Elephant Stayed. If you didn’t know, elephants are scared of mice.

62. A duck arrives near a lake. He sees a sign where it is written “No swimming allowed.”, but the duck jumps into the water. Why?

Answer: Because ducks can’t read.

63. Why did the duck get fired from his Easter job?

Answer: He kept quacking the eggs.

64. Twenty-seven ducks are going to the pond. Five of them got lost, thirteen of them are staying home, nine of them are at the pond. Where are the rest of them?

Answer: There aren’t any anywhere else.

65. What does the cow say when he agrees with the duck?

Answer: The feeling is moo-tual.

66. What animal would you get crossed a duck, a beaver, and an otter?

Answer: A platypus.

Dog riddles with answers for kids

67. What type of dogs do scientists have?

Answer: Laboratory retrievers.

68. What happens after it rains on cats and dogs?

Answer: You step in a poodle.

69. What do you get when you cross a dog and a clock?

Answer: Lots and lots of tics!

70. What animal keeps the best time?

Answer: A Watchdog.

71. Two dogs are sitting on a porch – a fat dog and a thin dog. The little dog is the son of the fat dog, but the fat dog is not the father of the thin dog. Can you explain?

Answer: The fat dog is the mother.

72. To you, rude would I never be, Though I flag my tongue for all to see. What am I?

Answer: A dog!

73. There are 10 dogs in a yard. 3 go out, 4 run behind a tree, and 2 jumps in the hole. How many are left?

Answer: 10. Because none of them left the yard.

74. If there are four sheep, two dogs, and one herds-men, how many feet are there?

Answer: Two. Sheep have hooves; dogs have paws; only people have feet.

75. If a dog is tied to a piece of rope that is 6m long, how can he reach a bone that is 7m away?

Answer: The other end is not tied to anything.

76. How can you tell the difference between dogs and trees?

Answer: By their bark.

77. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have?

Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

78. What is the smallest sentence with all letters in the English alphabet?

Answer: The quick brown fox jumps over the lazy dog.

79. What type of dog does a vampire have?

Answer: A Bloodhound!

80. Walk on the living, they don’t even mumble. Walk on the dead, they mutter and grumble. What are they?

Answer: Fallen leaves.

81. When is the worst weather for rats and mice?

Answer: When it rains cats and dogs.

82. What kind of dog does Dracula have?

Answer: A blood-hound.

Bear riddles with answers for kids

83. Why couldn’t Goldilocks sleep?

Answer: Because of night-bears.

84. Why are teddy bears never hungry?

Answer: Because they are stuffed.

85. When are boys like bears?

Answer: When bare-footed.

86. What type of Martial Arts does Winnie the Pooh do?

Answer: Kung Pooh.

87. What do you call a polar bear at the beach?

Answer: Sandy Claws!

88. What do you call a little bear who never takes a bath?

Answer: Winnie-the-Phew!

89. What do you call a bear with no teeth?

Answer: A gummy bear.

90. What do you call a bear with no ear?

Answer: A b!

91. What did the zombie bring to bed?

Answer: A deaddy bear.

92. What did the panda ghost say?

Answer: Bambooooooo.

93. What did the koala say to the bear on the phone?

Answer: I’ll koala you later.

94. What kind of animal can do Kung fu?

Answer: Kung fu pandas!

95. What do kids, worms, bears, fish, and rings all have in common?

Answer: They are GUMMIES!

96. Why kind of entertainment does Yosemite National Park have?

Answer: Bear-itones.


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.