12 Art Riddles With Answers For Art Lovers

Post by Team FM

Last Updated:

Follow Our Channel

Art riddles, also known as conundrums, are a form of artistic expression that combines the elements of puzzle-solving and creative thinking. These riddles often use visual or auditory clues to challenge the viewer or listener to discover a hidden message or meaning within the artwork. Whether it be through wordplay, symbolism, or metaphor, art riddles offer a unique and engaging way for artists to share their ideas and for audiences to interpret and understand them.

Art Riddles With Answers For Kids

1. A man walks into an art museum and stares at a painting. When a guard walks up and ask him why he is so interested in the painting, he responds with “brothers and sisters I have none but that man’s father is my father’s son”. Who is the man in the painting? Answer: The man in the painting is his son.

2. Although my center contains lead It isn’t very tough And so you need to sharpen it In order to draw stuff. Answer: Pencil

3. How do you inspire an artist? Answer: Easel-y

4. I do not get put on a bed Even though I am a sheet Instead put me in a binder To keep your desk nice and neat. Answer: Paper

Also Find: Snake Riddles & Ancient Riddles

5. I sometimes come in a can but I’m not food I sometimes come in a bottle but I’m not a beverage I come in different colors but I’m not a rainbow I’m sometimes used with canvas but I’m not a tent I’m used with a brush but I’m not toothpaste. Answer: Paint

6. What did the artist draw before he went to bed? Answer: The curtains!

7. What do you call a gorilla that plays with clay? Answer: A Hairy Potter! (Harry Potter)

8. What is black and smells like white paint? Answer: Black paint

9. Why did the paintbrush see a doctor? Answer: It had a stroke!

10. Why did the vampire take art class? Answer: He wanted to learn how to draw blood.

11. Why does a blonde nurse carry around a red pen? Answer: To draw blood.

12. Why was the artist afraid he might go to jail? Answer: Because hed been framed!

(Image Source: freepik.com)