33 Avatar The Last Airbender Trivia Questions With Answers

Published on

Trivia

Here are the best Avatar The Last Airbender trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about the show. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Avatar The Last Airbender Trivia Questions With Answers

1. According to Earthbending masters such as Toph and Bumi, the key to Earthbending is what? Answer: An Earthbender’s use of jings.

2. Chapter Eleven: ‘The Great Divide’ What, exactly, is the Great Divide? Answer: A canyon

3. Chapter One: ‘The Avatar State’ How is General Fong able to trigger the Avatar State in Aang? Answer: By threatening his friends

4. How many elements can Toph bend? Answer: One

5. How many sisters did Ty Lee have? Answer: six

Also Find: Baseball Trivia With Answers

6. How many stomachs does Appa have? Answer: 5

7. In one of the Omashu episodes, what did Aang, Katara, Sokka and Momo run into at the end of their ride? Answer: Cabbages

8. In the episode “Jet” what was Jet going to destroy after he blew up the dam? Answer: A village

9. In the very beginning of the episode what joke does Sokka make about his fishing skills after Aang comments about the polluted water? Answer: That they’re off the hook

10. What air temple did Guru Pathik live at? Answer: Eastern Air Temple

11. What are the designs on Master Pian Dao’s cup? Answer: Flowers

12. What color is Master Piandao’s cup in the episode where he is teaching Sokka the art of sword fighting, and what it he drinking? Answer: Pink, and lemonade

13. What did the woman name the baby she gave birth to after crossing the Serpent’s Pass? Answer: Hope

14. What does Aang name himself when he goes to the Fire Nation school? Answer: Kuzon

15. What does Sokka name the strange animal he meets while stuck from the neck down in a crack? Answer: Foofoocuddlypoops

16. What element does Aang bend originally? Answer: Air

17. What is the 15th Chapter of Book 2 “Earth”? Answer: Tales of Ba Sing Se

18. What is the avatar circle, based on the order Aang learned his Bending skills? Answer: air, water, earth and fire

19. What is the name given to the brainwashed lady whose responsibility is to take care of team Avatar? Answer: Joo Dee

20. What is the name of the Earth Kingdom’s capital city? Answer: Ba Sing Se

21. What is the name of the earthbender who appears in the opening introduction of every episode of “Avatar: The Last Airbender”? Answer: Sud

22. What was Iroh’s son’s name? Answer: Lu Ten

23. What was the first Airbending talent showed by Aang? Answer: He went 10 feet in the air by sneezing

24. What was the name of Iroh’s only child? Answer: Lu-Ten

25. What was the name of the Fire Lord who started the war? Answer: Sozin

26. What was the name of the sandbender who stole Appa? Answer: Ghashiun

27. What was Uncle Iroh’s son’s name? Answer: Lu Ten

28. When Sokka and Zuko are in the war balloon, where are they going? Answer: Boiling Rock Prison

29. When Toph is teaching Aang Earthbending, what phrase does she use to describe exactly what Aang has to do? Answer: Hit it head-on.

30. Who is Prince Zuko’s sister? Answer: Azula

31. Who was Sokka’s first girlfriend? Answer: Princess Yue

32. Whose tale is told first in this episode? Answer: Toph and Katara

33. Why couldn’t Toph save Appa from the Sand Benders? Answer: She was trying to stop the library from sinking while her friends were in it.