93 Best Trivia Questions With Answers

Here are the best trivia questions with answers to test your knowledge of how much knowledge you have. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Best World Trivia Questions And Answers

1. In what country is the Mercedes Benz company based? Answer: Germany

2. Which Asian country has the only non-rectangular flag in the world? Answer: Nepal

3. Which US agency is tasked with investigating federal crimes? Answer: FBI

4. Who became Prime Minister of Italy for the third time in 2008? Answer: Silvio Berlusconi

5. Who released Nelson Mandela from 27 years in prison? Answer: F. W. de Klerk

Also Find: Animal Trivia With Answers

6. Angelina Jolie is a famous actress. In French, what does the word “jolie” mean? Answer: Pretty

7. Avril Lavigne is a famous pop singer. In French, which month does the word “avril” refer to? Answer: April

8. What are “calamares fritos”? Answer: fried squid

9. What is the longest line of constant latitude of the Earth? Answer: Equator

10. What US president, commonly known by his initials, was elected to office for a record 4 terms? Answer: Franklin Delano Roosevelt

11. Which world statesman and the national hero were formerly known as Prisoner 46664? Answer: Nelson Mandela

12. Who was the first female Chancellor of Germany? Answer: Angela Merkel

13. The symbol for which car manufacturer is four linked circles? Answer: Audi

14. What is the oldest scientific academy in the world? Answer: The Royal Society of London

15. Which American president coined the term “axis of evil” in his 2002 State of the Union speech? Answer: George W Bush

16. Which international organization has won the Nobel Peace Prize the most often? Answer: International Red Cross

Best Entertainment Trivia Questions And Answers

17. On what part of your body would you wear “mules”? Answer: Feet

18. To which type of leisure activity does the term “cruciverbalism” refer? Answer: crosswords

19. What are, “Chanel No. 5”, “CK One” and “Clive Christian No. 1”? Answer: Perfumes

20. What is the name of the face used by the humor magazine “MAD” as a mascot and icon? Answer: Alfred E. Neuman

21. What symbol is used for the category “live theatre” on the Hollywood Walk of Fame? Answer: Twin masks

22. In poker, what is the best possible hand in a game with no wild cards? Answer: Royal Flush

23. Lara and Jor-El were the parents of which superhero? Answer: Superman

24. What color is Jim Davis’ favorite comic strip cat “Garfield”? Answer: Orange and Black

25. What is the name of Super Mario’s brother? Answer: Luigi

26. Which Archie character wore a crown beanie and loved hamburgers? Answer: Jughead Jones

27. Which Disney theme park is not correctly matched with its location? Answer: Walt Disney World – Canada

28. Which old-time radio show starred Eve Arden as a high school English teacher? Answer: Our Miss Brooks

29. Why do many poker players wear sunglasses? Answer: So other players do not see their eyes.

Best Movie Trivia Questions And Answers

30. In ‘Snow White and the Seven Dwarfs’ what did the seven dwarfs do for a job? Answer: Miners

31. What disaster movie features Steve McQueen, Faye Dunaway and Fred Astaire? Answer: The Towering Inferno

32. What iconic object does Taylor discover at the end of the original “Planet of the Apes” movie? Answer: Statue of Liberty

33. What kind of vehicle was featured in a 2008 Clint Eastwood movie of the same name? Answer: Gran Torino

34. Which actor played the role of Harry Tasker in the movie “True Lies”? Answer: Arnold Schwarzenegger

35. Which actor played the villain in the 1994 movie “Speed”? Answer: Dennis Hopper

36. Which state did Forrest Gump call home? Answer: Alabama

37. Who played a swashbuckling pirate in “Captain Blood” (1935) and “The Sea Hawk”(1940)? Answer: Errol Flynn

38. In the movie “Forrest Gump”, what is Forrest’s girlfriend’s first name? Answer: Jenny

39. What is a Jedi’s weapon of choice (from “Star Wars”)? Answer: Lightsaber

40. What is Indiana Jones’ real first name? Answer: Henry

41. What is the name of the famous 1957 courtroom drama starring Henry Fonda and Lee J. Cobb? Answer: 12 Angry Men

42. What supernatural movie comedy features the line ‘He slimed me’? Answer: Ghostbusters

43. Which 1986 movie starring David Bowie is also another name for a maze? Answer: Labyrinth

44. Which one is a (predominantly) black-and-white film? Answer: Schindler’s List

Best Sports Trivia Questions And Answers

45. Which National Football League quarterback was nicknamed “Broadway Joe”? Answer: Joe Namath

46. In which sport was Nolan Ryan famous? Answer: Baseball

47. Which of golf’s four Grand Slam tournaments is played at the same course each year? Answer: The Masters

48. In boxing, what is sometimes done to concede submission or defeat? Answer: Throwing in the towel

49. In what sport would you use an épée? Answer: Fencing

50. In which golf tournament is a green jacket awarded to the winner? Answer: The Masters

51. In which sport was the West Indian Vivian Richards famous? Answer: Cricket

52. In which sport would a pommel horse be used? Answer: Gymnastics

53. In which sport would you find a ripcord involved? Answer: Skydiving

54. rish sports: What does the “G” in GAA stand for? Answer: Gaelic

55. What does the Olympic motto “Citius, Altius, Fortius” mean? Answer: Faster, Higher, Stronger

56. What sport are you playing if you’re trying to sweep a rock towards the house? Answer: Curling

57. Which insect gave its name to a type of swimming style? Answer: Butterfly

58. Which professional golfer won the United States Amateur Championship in 1954? Answer: Arnold Palmer

59. Which sport commonly uses furlongs as a measure of distances? Answer: Horse racing

60. Which sport is the name ‘Johnny Weissmuller’ associated with? Answer: Swimming

61. Which tennis legend from Switzerland won the 2009 French Open Championship in men’s singles? Answer: Roger Federer

62. Who was the first jockey in history to ride two horse racing Triple Crown winners? Answer: Eddie Arcaro

Best Science Trivia Questions And Answers

63. Apiology is the study of what? Answer: Honey bees

64. In the visible light spectrum what color appears between yellow and blue? Answer: green

65. What constellation is sometimes referred to as ‘the Archer’? Answer: Sagittarius

66. What name is given to the technique of growing only one type of crop in a field? Answer: Monoculture

67. What term is used to describe the ability of a component to impede the flow of electrons? Answer: Resistance

68. What type of substance do Boyle’s and Charles’ laws concern? Answer: Gases

69. Where would you find the semicircular canals? Answer: human ears

70. Which branch of mathematics uses sine, cosine, and tangent? Answer: Trigonometry

71. In the medical term arthritis, what does the suffix -itis mean? Answer: infection or inflammation

72. POS is a chatting term to tell the recipient to watch what they say. Who might be watching? Answer: parent

73. What charge does a proton have? Answer: Positive

74. What does the “B” stand for in ROYGBIV? Answer: Blue

75. What is the name of the multimedia-enabled cell phone released in 2007 by Apple, Inc.? Answer: iPhone

76. What is the word, meaning “crown,” for the ring of light seen during a total solar eclipse? Answer: corona

77. Which planet in our solar system is also known as the morning star? Answer: Venus

78. Without having any other knowledge, an animal having six legs is most likely a(n)…Answer: insect

Best Music Trivia Questions And Answers

79. What “hefty” jazz pianist, organist, composer, and entertainer was born in 1904? Answer: Fats Waller

80. What band had a big hit in 1971 with “Joy to the World”? Answer: Three Dog Night

81. What band’s hit songs include “You Give Love a Bad Name,” and “Wanted Dead or Alive”? Answer: Bon Jovi

82. What is the full birth name of Boy George? Answer: George Alan O’Dowd

83. What is the name of the band that periodically tours with Bruce Springsteen? Answer: E Street Band

84. What would you do with a marimba? Answer: Play it

85. What’s the link between the aircraft (Concorde) and a song by the UK band Oasis? Answer: Supersonic

86. Where did the British group, 10CC, have a ‘Dreadlock Holiday’ in 1978? Answer: Jamaica

87. Which deceased movie star was mentioned in the song “Rock On” by David Essex in 1973? Answer: James Dean

88. Which instrument was played by American Bandleader Glenn Miller? Answer: Trombone

89. Which major recording artist had the nickname of “the man in black”? Answer: Johnny Cash

90. Which of Shakespeare’s plays is Taylor Swift’s song “Love Story” about? Answer: Romeo and Juliet

91. Who sings the song “The Climb”, from the film “Hannah Montana: The Movie”? Answer: Miley Cyrus

92. Who wrote “The Barber of Seville”? Answer: Gioachino Rossini

93. The Stranglers released “Don’t Bring Harry” in 1979. Who or what, was Harry? Answer: Heroin


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.