56 Best Classroom Riddles For Kids And Students With Answers

As you know that Classroom is the room of the school where a group of students studies together. In this post, we are sharing some classroom riddles, and puzzle questions with answers here to know more about the classroom.

Classroom Riddles With Answers

1. What are the science teacher’s favorite states?

Answer: Solid, Liquid, Gas. The states of all matter.

2. There is only one word spelled wrong in the dictionary. What is it?

Answer: W-R-O-N-G.

3. There are 3 apples in a basket and you take away 2. How many apples do you have now?

Answer: You have 2 apples. You took away 2 apples and left 1 in the basket.

4. The more you take, the more you leave behind. What am I?

Answer: Footprints.

Also Find: Best Cat Riddles With Answers

5. It belongs to you, but your friends use it more. What is it?

Answer: Your name

6. In the olden days, the student of logic was given this problem: If half of 5 were 3, what would one-third of 10 be?

Answer: It would be 4.

7. If you drop me, I’m sure to crack, but smile at me, and I’ll always smile back. What am I?

Answer: A mirror

8. If two’s a company, and three’s a crowd, what are four and five?

Answer: Nine!

9. I’m taller when I’m young, shorter when I’m old. What am I?

Answer: A candle

10. I make a loud sound when I’m changing. When I do change, I get bigger but weigh less. What am I?

Answer: Popcorn

11. I can shave 25 times a day and still have a beard? What am I?

Answer: A barber

12. I can fill up a room, but take no space. What am I?

Answer: Light.

13. I am full of keys but I can’t open any doors. What am I?

Answer: A piano.

14. I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I?

Answer: Seven

15. How many months have 28 days?

Answer: All of them!

16. A teacher is yelling, she closes the door, the window, and a book. What did she forget to close?

Answer: Her mouth.

17. A man looks at a painting and says, “Brothers and sisters I have none, but that man’s father is my father’s son.” Who is in the painting?

Answer: His son

Best Riddles for Classroom

18. What begins with T ends with T and has T in it?

Answer: A teapot

19. What belongs to you, but other people use more?

Answer: Your name.

20. What can you catch but not throw?

Answer: A cold

21. What do dogs have that no other animal has?

Answer: Puppies.

22. What do grape students do when they have a question?

Answer: Raisin their hand!

23. What do mathematics teachers like to eat?

Answer: Pi.

24. What gets wetter the more it dries?

Answer: A towel.

25. What goes up, but never comes back down?

Answer: Your age.

26. What happened to the plant in the math classroom?

Answer: It grew square roots, of course.

27. What has a face, but can’t smile.

Answer: A clock.

28. What has a key, but can’t open a locked door?

Answer: A monkey.

29. What has an eye but can’t see anything?

Answer: A needle.

30. Who has four legs but can’t walk?

Answer: A table.

31. What has many keys but can’t open a single lock?

Answer: A piano

32. What has thirteen hearts, but no other organs?

Answer: A deck of cards

33. What is a bunny’s favorite kind of music?

Answer: Hip hop music.

34. What is bright orange with a green top and sounds like a parrot?

Answer: A carrot.

35. What is brown, has a head, and tails, but no legs?

Answer: A penny.

36. What is full of holes but still holds water?

Answer: A sponge.

Brain Teasers & Puzzle Questions With Answers

37. What is in seasons, seconds, centuries, and minutes but not in decades, years, or days?

Answer: The letter N

38. What is the most useful instrument in a mathematics teacher’s tool kit?

Answer: Multi-pilers!

39. What kind of coat can only be put on wet?

Answer: A coat of paint.

40. What kind of tree can you carry in your hand?

Answer: A palm.

41. What loses its head in the morning and gets it back at night?

Answer: A pillow

42. What must be broken before you can use it?

Answer: An egg.

43. What question can you never answer yes to?

Answer: Are you asleep yet?

44. What room do ghosts avoid?

Answer: The living room.

45. What runs but cannot walk, has a mouth but no teeth, and has a bed but cannot sleep?

Answer: A river

46. What starts with a P, ends with an E, and has thousands of letters?

Answer: The post office

47. What two things can you never eat for breakfast?

Answer: Lunch and dinner.

48. What’s the difference between a Teacher and a Train?

Answer: The Teacher says “Spit out your gum!” And the train says “Chew, Chew, Chew!”

49. When is homework not homework?

Answer: When it’s done at school.

50. Where are the lakes always empty, the mountains always flat and the rivers always still?

Answer: A map

51. Where would you take a sick boat?

Answer: To the dock

52. Why did the boy eat his homework?

Answer: Because the teacher said it was a piece of cake.

53. Why does the teacher wear sunglasses when she comes to the class?

Answer: Because the students are bright.

54. Why was the student’s homework in his father’s handwriting?

Answer: Because the student borrowed his pen.

55. You buy me to eat, but you never eat me. What am I?

Answer: A fork.

56. You see it once in June, three times in September, and never in May. What is it?

Answer: The letter E


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.