76 Disney Trivia Questions With Answers

Are you a Disney lover? Here are the best Disney trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about Disney. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Disney Trivia Questions With Answers

1. How many siblings does Thumper have in the movie Bambi? Answer: Five sisters

2. What are the three wishes the Genie cannot grant in Aladdin? Answer: He cannot kill anyone, bring anyone back from the dead, or make anyone fall in love

3. What are the titles of the three movies in the Aladdin trilogy? Answer: Aladdin, Aladdin and the King of Thieves, & Aladdin: The Return of Jafar

4. What color is Alice’s dress in Disney’s Alice in Wonderland? Answer: Blue

5. What does Denahi’s totem mean in the movie Brother Bear? Answer: Wisdom

6. What does King Fergus give Merida for her birthday in the film Brave? Answer: A bow & arrow

7. What does the rabbit continue to repeat throughout the movie Alice in Wonderland? Answer: “Oh dear, I’m late for a very important date!”

Also Find: DotA2 Trivia Questions With Answers

8. What does Thumper try to teach Bambi when winter comes? Answer: How to ice skate on the frozen pond

9. What illegal activity was Hero participating in at the opening of Big Hero 6? Answer: Robot Fighting

10. What is Baymax’s purpose/profession in Big Hero 6? Answer: Personal Healthcare Companion

11. What is Goofy’s profession in the movie A Goofy Movie? Answer: Photographer

12. What is the color of Belle’s dress when she dances with the Beast? Answer: Gold

13. What is the name of Belle’s father in the movie Beauty and the Beast? Answer: Maurice

14. What is the name of Bolt’s new master in Disney’s Bolt? Answer: Penny

15. What is the name of Goofy’s son in the movie A Goofy Movie? Answer: Max

16. What is the name of Merida’s three brothers in Disney’s Brave? Answer: Harris, Hubert, & Hamish

17. What is the name of the author who wrote the book Bridge to Terabithia that Disney later recreated a movie from? Answer: Katherine Paterson

18. What is the name of the boy who transforms into a bear in the film Brother Bear? Answer: Kenai

19. What is the name of the character who wants to marry Belle in Beauty and the Beast? Answer: Gaston

20. What is the name of the fictional city where Big Hero 6 takes place? Answer: San Fransokyo

21. What is the name of the girl Max was in love with in A Goofy Movie? Answer: Roxanne

22. What is the name of the group of girls Dot belonged to in the film A Bug’s Life? Answer: The Blueberries

23. What is the name of the hamster in Disney’s Bolt? Answer: Rhino

24. What is the name of the Jonas Brother’s band in the movie Camp Rock? Answer: Connect 3

25. What kind of animal is Flower in the movie Bambi? Answer: A skunk

26. When was the original 101 Dalmatians released? Answer: 1961

Disney Trivia Quiz Questions For Kids With Answers

27. Where did the film 101 Dalmatians take place? Answer: London

28. Where does Aladdin live? Answer: Agrabah

29. Where is the magic lamp hidden in Aladdin? Answer: In the Cave of Wonders

30. Which actor voiced Hopper, the head of the grasshoppers in the movie A Bug’s Life? Answer: Kevin Spacey

31. Which Disney character does the Genie impersonate when Aladdin promises to set him free? Answer: Pinocchio

32. Which Disney character makes a cameo on Max’s telephone when he wakes up late for school in A Goofy Movie? Answer: Mickey Mouse

33. Who is Bambi’s love interest? Answer: Faline

34. Abby, Runt, and Fish Out of Water (Chicken Little’s closest friends), are what kinds of animals? Answer: Abby is a duck, Runt is a pig, and Fish Out of Water is a fish

35. Disney Pixar’s film Coco tells the story of which holiday originating in Mexican culture? Answer: The Day of the Dead

36. How many brothers does Hans have in the movie Frozen? Answer: 12

37. In what year was the short film Steamboat Willie released? Answer: 1928

38. On what night do Troy and Gabriella first meet in the movie High School Musical? Answer: New Year’s Eve

39. What are the names of the two mice that serve as Cinderella’s sidekicks? Answer: Jaq and Gus, full names Jacques and Octavius

40. What band is obsessed over in the movie Confessions of a Teenage Drama Queen? Answer: Sidarthur

41. What charm does Lola wear on her necklace? Answer: Coke Bottles

42. What college does Melanie want to go to in the movie College Road Trip? Answer: Georgetown University

43. What did Jason want Shane to make him during camp in Camp Rock? Answer: A birdhouse

44. What game did Kronk play when he and Yzma were in the jungle searching for Kuzco in Disney’s The Emperor’s New Groove? Answer: Exotic Bird Bingo

45. What is Kronk’s specialty food when Kuzco comes over for dinner in The Emperor’s New Groove? Answer: Spinach Puffs

46. What is Lola’s real name in the movie Confessions of a Teenage Drama Queen? Answer: Mary

47. What is the name of Anna’s little brother in Freaky Friday? Answer: Harry

48. What is the name of Cinderella’s step-mother? Answer: Lady Tremaine

49. What is the name of Lady Tremaine’s cat in Cinderella? Answer: Lucifer

Easy and Hard Disney Trivia Questions

50. What is the name of Pacha’s wife and children in Disney’s The Emperor’s New Groove? Answer: His wife is Chicha, Daughter is Chaca, & Son is Tipo

51. What is the name of the character Raven-Symoné plays in the movie College Road Trip? Answer: Melanie Porter

52. What is the name of the character who proposes to Anna in Disney’s Frozen? Answer: Hans

53. What is Troy’s basketball number in High School Musical? Answer: 14

54. What number is written on the front of Disney’s famous car, Herbie? Answer: 53

55. What object causes Tess and Anna to switch bodies in the movie Freaky Friday? Answer: A magical fortune cookie

56. What shape was the piece of the sky that fell in Chicken Little’s room? Answer: An octagon

57. What sport was Chicken Little’s father famous for? Answer: Baseball

58. What was the name of Miguel’s dog companion in the movie Coco? Answer: Dante

59. What was the name of the chihuahua from Beverly Hills that gets lost in Beverly Hills Chihuahua? Answer: Chloe

60. What was the name of the shop that Luigi & Guido owned in Cars? Answer: Luigi’s Casa Della Tires

61. What was the name of the town where Disney’s Chicken Little took place? Answer: Oakey Oaks

62. What was the Rivera’s family business that began with Miguel’s great-great-grandmother Mamá Imelda in the movie Coco? Answer: Shoemaking

63. What year was the original Cinderella released? Answer: 1950

64. Where does Finding Nemo take place? Answer: The Great Barrier Reef off the coast of Queensland, Australia

65. Where does High School Musical take place? Answer: Albuquerque, New Mexico

66. Where was Kenai when he first met Koda in Brother Bear? Answer: In a bear trap and hanging from a tree

67. Where was the movie Bridge to Terabithia filmed? Answer: Auckland, NZ

68. Which actor voiced Lightning McQueen in the movie Cars? Answer: Owen Wilson

69. Which actress stars as the main character in Disney’s Cadet Kelly? Answer: Hilary Duff

70. Which Disney character made their debut in Steamboat Willie? Answer: Mickey Mouse

71. Who is Dumbo’s true, loyal friend? Answer: Timothy Q. Mouse

72. Who is the first animal in Disney’s Dumbo to receive a baby from the storks? Answer: Mrs. Bear

73. Who was behind the mask, revealing who burned down the lab at the beginning of Big Hero 6? Answer: Callaghan, the robotics professor

74. Who was Kristoff adopted by in the movie Frozen? Answer: A family of rock trolls

75. Who was Radiator Springs founded by in the movie Cars? Answer: A steam car named Stanley

76. Who wears the green dress in Disney’s Cinderella? Answer: Drizella, Cinderella’s step-sister


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.