16 Best Engineering Riddles With Answers

Here find some best collections of engineering riddles, funny puzzle questions, and brain teasers for kids and adults. And to solve these puzzles we are also sharing the answer to the question.

Engineering Riddles With Answers

1. As a developer I’m your eyes, showing you the result of your code in your language of choice. What am I? Answer: A print statement

2. As a developer, you usually get mad at me because I complain a lot, although I’m usually right. What am I? Answer: A compiler

3. I catch you and your teammates when you fall and I can be you in a pinch. What am I? Answer: A product/project manager

Also Find: Family Riddles With Answers

4. I come small, as small as you can get in fact. With many well-thought-out versions of me I bring stability. What am I? Answer: A unit test

5. I’m a language for everything yet I have no real identity of my own. Good luck trying to compile me. What am I? Answer: Pseudocode

6. I’m a red and black structure and often forgotten about after learning. Although you almost always use a different color from me for Christmas. What am I? Answer: A red-black tree

7. I’m a simple thing, nothing special. While I have many cousins we’re all very similar because we set your project up. What am I? Answer: A configuration file

8. I’m fundamental and used to building larger structures. While you’ll find many different kinds of me, we all just mess with information in different ways. What am I? Answer: A data structure

9. I’m sent before I’m ready, I’ll break before you know it and you can’t find me many places. What am I? Answer: A beta release

10. I’m your “waiter” for information. What I am? Answer: A server

11. If you had an infinite supply of water and a 5-liter and 3-liter bucket, how would you measure exactly 4 liters? The buckets do not have any intermediate markings. Answer: A lot of wasted water

12. The more you code, the more of me there is. I may be gone for now but you can’t get rid of me forever. What am I? Answer: A bug

13. There are 50 bikes, each with a tank that holds enough gas to go 100 km. Using these 50 bikes, what is the maximum distance that you can go? Answer: 350 km

14. You have an infinite supply of water and you also have a 5 liter bucket and a 3 liter bucket. How do you measure four liters? Answer: Start by filling the five-liter bucket…

15. You have two light bulbs in a 100-story building. You want to find out what floor the bulb will break on, using the least number of drops. Answer: 16

16. You’re given a pair of tic-tac-toe boards… Find a way to determine, when rotated, that they are the same board. Answer: There are 7 other conditions to check.

(Source: blog.devgenius.io, businessinsider.com, & interestingengineering.com. Image source: freepik.com)


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.