94 Top Food Trivia Questions With Answers

Are you a food lover? Here are the best food trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about food. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Easy Food Trivia Questions With Answers

1. A “screwdriver” drink consists of what? Answer: Orange juice and vodka

2. A turtle candy is commonly made out of which three ingredients? Answer: Caramel, chocolate, and pecans

3. During prohibition, which soft drink was developed as an alternative to alcohol? Answer: IBC Root Beer

4. How many herbs and spices are in Colonel Harland Sanders’ original KFC recipe? Answer: 11

5. How many ice cream flavors does Baskin-Robins have? Answer: 31

6. How many spots are on the Dominoe’s pizza logo? Answer: Three

Also Find: Harry Potter Trivia Questions And Answers

7. In 1997, Taco Bell launched an advertising campaign that grew to be wildly popular. What animal was the star of this campaign? Answer: A talking Chihuahua

8. In a New Orleans classic, bread pudding, what liquor is poured on top? Answer: Bourbon

9. Jack Daniels whiskey is made in which U.S. state? Answer: Tennessee

10. July 13th is dedicated to which fast food in the U.S.A.? Answer: French Fries

11. Other than butter, what is the main ingredient in buttercream frosting? Answer: Powdered sugar

12. The word “masala” can often be seen on some of the delicious menus served in India. What does the word “masala” mean? Answer: Mixture of spices

13. What are the ingredients in a kamikaze cocktail? Answer: Vodka, triple sec, and lime juice

14. What are the three components in the fancy dessert, baked Alaska? Answer: Sponge cake, meringue, and ice cream

15. What is Dunkin’ Donuts’ slogan? Answer: America runs on Dunkin’

16. What is Maxwell Coffee named after? Answer: The Maxwell Hotel

17. What is the most common pizza topping? Answer: Pepperoni

18. What popular Mexican fast-food chain was purchased by Denny’s restaurants in 1983? Answer: El Pollo Loco

19. What was the first fast-food chain in China? Answer: KFC

20. What was the name of Subway’s previous spokesman who apparently lost 245 lbs. eating only Subway products? Answer: Jared Fogle

21. What were chicken nuggets called when they were first invented? Answer: Chicken Crispies

22. When was In-N-Out Burger founded? Answer: 1948

23. Where was Pizza Hut’s first restaurant built? Answer: Wichita, Kansas

24. Which breakfast chain is known for its “Grand-Slam Meal”? Answer: Denny’s

25. Which famous takeout container was invented by Frederick Weeks Wilcox in 1894? Answer: Chinese Takeout Box

Food Trivia Quiz Questions For Kids With Answers

26. Which fast food restaurant still boards the slogan “Have it your way”? Answer: Burger King

27. Which fast-food chain has the famous slogan, “Eat fresh!” Answer: Subway

28. Which fast-food chain has the most locations in the world? Answer: Subway

29. Which subs shop is famous for their toasted sub sandwiches? Answer: Quiznos

30. A common cookie made around Christmas time includes the ingredients of egg whites and coconut. What is the name of this cookie? Answer: Coconut macaroon

31. Chimichurri sauce originated in which country? Answer: Argentina

32. Dijon mustard is a product of which country? Answer: France

33. Haricot beans are used to make what? Answer: Baked beans

34. How is white sugar converted into brown sugar? Answer: By adding molasses

35. How many calories are in one gram of fat? Answer: 9 calories

36. In Indian cuisine, what is roti? Answer: Bread

37. In medical emergencies, coconut water can also be used as what? Answer: Blood plasma

38. In which state was the chocolate chip cookie invented? Answer: Massachusetts

39. Percentage-wise, how much of a Twinkie consists of air? Answer: 68%

40. Soda mixed with ice cream creates which dessert? Answer: A float

41. The name for this popular dessert stems from the French word for “froth” or “foam”. Answer: Mousse

42. The popular drink, matcha, originated in which country? Answer: Japan

43. What are the four main ingredients in ice cream? Answer: Eggs, milk, cream, and sugar

44. What chemical is used to test for sugars in food? Answer: Benedict’s Solution

45. What is a flageolet? Answer: Bean

46. What is meant to be the main flavor in a traditional tiramisu? Answer: Coffee

47. What is the best-selling packaged cookie in the United States? Answer: Oreo’s

48. What is the culinary term for “according to the menu”? Answer: A la Carte

49. What is the name of the small, flat griddle used to cook tortillas and meat in Mexico? Answer: Comal

50. What is the national dish of China? Answer: Peking duck

51. What is the national dish of Scotland? Answer: Haggis

52. What is the oldest soft drink in America? Answer: Dr. Pepper

53. What was the name of the eleven-year-old boy that created popsicles? Answer: Frank Epperson

54. What was the profession of William Morrison, the man who invented machine-spun cotton candy? Answer: Dentist

Funny Food Trivia Questions With Answers

55. When was cocaine removed from the famous soft drink, Coca-Cola? Answer: 1929

56. Which animal is commonly associated with Budweiser beer? Answer: Clydesdale horses

57. Which cake is known as the oldest cake in existence? Answer: Linzer Torte

58. Which distinct ingredient is used in Italian cheesecakes? Answer: Ricotta cheese

59. Which ingredients combine to create a ganache? Answer: Whipping cream and melted chocolate

60. Which popular cocktail is known to be served in a copper mug? Answer: Moscow Mule

61. Which popular Greek dessert is made from filo pastry? Answer: Baklava

62. Which soft drink was originally invented as a mixer for whiskey? Answer: Mountain Dew

63. Which spirit is known to be made from fermented rice? Answer: Sake

64. Which U.S. state is the only state to grow coffee beans? Answer: Hawaii

65. How much celery would you have to eat to equal a glass of water? Answer: About 2.5 cups

66. The soup, Pho, originated in which country? Answer: Vietnam

67. What can be found in red-dyed foods, like red velvet cake and red Skittles? Answer: Crushed beetles

68. What can happen to pearls in vinegar? Answer: They can dissolve! So much for cleaning house in your pearls and heels!

69. What do ranch dressing, powdered sugar, and sunscreen have in common? Answer: Titanium dioxide for that white color

70. What does Leslie Knope always order at JJ’s Diner in the series Parks and Recreation? Answer: Waffles

71. What food products often contain trace amounts of wood? Answer: Cheese and cereal

72. What fruit (or perhaps you call it a vegetable) can erase pen marks? Answer: Cucumber peel!

73. What is the difference between brown rice and white rice? Answer: Brown rice has a bran layer and germ intact after milling to remove the hull, white rice has this removed.

74. What is the drink of choice for The Dude in The Big Lebowski? Answer: White Russian

75. What is the largest school of culinary arts, opened in 1895, called? Answer: Le Cordon Bleu

76. What is the name of a tall chef’s hat? Answer: Toque

Ultimate Food Trivia Questions And Answers

77. What is the only vitamin not found in an egg? Answer: Vitamin C

78. What is traditionally eaten the day before Ash Wednesday in the U.K.? Answer: Pancakes

79. What sweet treat did Milton Hershey originally make? Answer: Caramel

80. What tire company awards prestigious rankings to restaurants around the world, considered among the highest honor chefs can earn? Answer: Michelin

81. What was the first solid food eaten in space? Answer: Corned beef sandwich on rye bread

82. What was the original color of carrots? Answer: Purple

83. What was the original tagline for SPAM? Answer: The Meat of Many Uses!

84. What was the plant-based substance that originally went into marshmallows? Answer: Sap from the mallow plant!

85. When baking chicken, what is known to be the minimum safe internal temperature? Answer: 165 degrees Fahrenheit

86. When Ruth Whitfield ran out of baking chocolate, what did she end up inventing? Answer: Chocolate chip cookies

87. Where does margherita pizza get its name? Answer: From a queen – Queen Margherita of Savoy

88. Where was Gatorade invented? Answer: University of Florida

89. Which Asian country is known to be the world’s leading producer of tea? Answer: China

90. Which band was first to ever appear on a lunchbox? Answer: The Beatles

91. Which country exports the largest amount of food? Answer: The United States of America

92. Which country is known for introducing chopsticks? Answer: China

93. Which fast-food chain settled a lawsuit for $500,000 because of their too-hot coffee? Answer: McDonald’s

94. Who invented the spork (spoon-fork, the brunch of utensils)? Answer: Samuel W. Francis


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.