64 Fortnite Trivia Questions With Answers

Here are the best Fortnite trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about the game. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

Fortnite Trivia Questions With Answers

1. How does the Boogie Bomb impact all characters in the affected area?

Answer: Dancing

2. How long do Fortnite matches typically take?

Answer: 30 minutes.

3. How many Fornite skins are currently available?

Answer: Over 160

4. How many Fornite skins are present?

Answer: Over 160.

5. How many people finish in a ‘Fortnite’ battle?

Answer: The Last Man Standing.

6. How many people start in a ‘Fortnite’ battle?

Answer: 100.

Also Find: Pokemon Trivia With Answers

7. How many players are involved in a ‘Fortnite’ battle?

Answer: 100

8. How many players can survive a ‘Fortnite’ battle?

The Answer: Last Man Standing

9. How many seasons of ‘Fortnite’ have been available so far?

Answer: Ten.

10. How many seasons were in Chapter 1?

Answer: 10 seasons.

11. How many shield points do a small shield potion give you?

Answer: 25.

12. How much damage are missiles placed on a motorboat capable of causing?

Answer: 30

13. How much damage does a maxed-out MK-7 assault rifle do?

Answer: 22

14. How much health is restored by the Mushroom?

Answer: 0

15. How much XP does the player get by discovering a new location?

Answer: 2000XP

16. In Season 3, what happened to Tilted Towers?

Answer: It was destroyed.

17. In Season 4, what happened to Dusty Depot?

Answer: It was destroyed by a meteor.

18. In which part of the island would you find the Authority?

Answer: In the centre.

19. In which season did Epic Games introduce pets and music to ‘Fortnite’?

Answer: Season 6.

20. In which season has Mega Mall replaced the Retail Row?

Answer: Season 9.

Fortnite Quiz Questions For Kids With Answers

21. In which Season was the All Terrain Kart added?

Answer: Season 5.

22. Name the character shaped like a banana.

Answer: Peely.

23. Name the season where the volcano was changed into a pressure plant?

Answer: Season 9.

Also Find: Vampire Diaries Trivia With Answers

24. The shark is located on the southern point of the main island. True or False?

Answer: False.

25. What animals are ridable in Chapter 3, Season 3?

Answer: Wolves, Boars.

26. What are the two game modes in Fortnite?

Answer: Save the World, Battle Royale.

27. What color is the combat bus’s balloon?

Answer: Blue and White

28. What did ‘Fortnite’ Battle Royale win at the Golden Joystick Awards in 2019?

Answer: eSports Game of the Year.

29. What do players use to build their buildings in Fortnite Creative?

Answer: Islands

30. What do you mean by the game name Fortnite?

Answer: Period of 14 days

31. What does the “V” stand for in V-Bucks?

Answer: Vindertech.

32. What does the Rift-To-Go item do?

Answer: Lifts in the Air

33. What function do llamas serve in Fortnite?

Answer: Source of Resources.

34. What is Fortnite’s premium currency? It is used to purchase cosmetic goods in the store.

Answer: V-Buck

35. What is special about the island in Season 3?

Answer: There is water everywhere.

36. What is the aim of the color-coding scheme in the game?

Answer: It indicates the rarity or prevalence of different weapons.

37. What is the best long-range weapon?

Answer: Bolt Action Sniper Rifle.

38. What is the default glider called?

Answer: The O.G.

39. What is the first weapon you can get in Battle Royale?

Answer: Pickaxe

40. What is the in-game item used when jumping off of the Battle Bus?

Answer: Glider.

41. What is the main currency called?

Answer: V-Bucks.

42. What is the minimum level of protection required to use Small Shield Potion?

Answer: 50

Hard Fortnite Trivia With Answers

43. What is the name given to the center of the island?

Answer: Eye

44. What is the name of Battle Royale’s Shrinking Map?

Answer: The Storm

45. What is the name of the centre of the island?

Answer: Eye land.

46. What is the name of the character that is shaped like a banana?

Answer: Peely

47. What is the name of the shrinking map in the Fortnite Battle Royale mode?

Answer: The Storm.

48. What is the name of the skin that has a shark costume attached to it?

Answer: Chomp, Sr.

49. What is the phone booth used for?

Answer: To disguise oneself.

50. What is the price of Fortnite Battle Royale?

Answer: Nothing. Completely Free.

51. What is the price of the Pelt Pack?

Answer: 1200 V-Bucks

52. What is the rarest pickaxe in Fortnite?

Answer: Raider’s Revenge Pickaxe.

53. What is the rarest skin in Fortnite?

Answer: Aerial Assault Trooper Skin.

54. What limited-time mode (LTM) enables players to communicate with one another, practice construction, and hone their shooting abilities for a certain period without risk of game death?

Answer: Battle Lab

55. What natural phenomenon forces the players to come closer to each other?

Answer: Storm.

56. What was the first vehicle in the game?

Answer: Ferrari 296 GTB.

57. What was the very first award for which Fortnite was nominated?

Answer: The 2017 Games Award

58. What year was Fortnite released?

Answer: 2017.

59. Where can armor and health be restored without the use of medication?

Answer: Slurpy Swamp

60. Which explosives do the most harm to structures?

Answer: Dynamite

61. Which mode of transport enables gamers to travel on water?

Answer: Motorboat

62. Which season did NOT have a Battle Pass?

Answer: Season 1.

63. Who created Fortnite?

Answer: Epic Games.

64. Whose special power is Toon Blast!?

Answer: TNTina.


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.