53 It’s A Wonderful Life Trivia Questions With Answers

Updated on

Trivia

Here are the best It’s A Wonderful Life Trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about the movie. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

It’s A Wonderful Life Trivia Questions With Answers

1. How did Mr. Gower’s son, Robert, die?

Answer: Influenza

2. How does George lose his hearing in one ear?

Answer: Jumps in the ice-water to save his brother

3. I was the wealthiest man in Bedford Falls, New York. Who played me?

Answer: Lionel Barrymore

4. I’m the prettiest girl in town, maybe a little too pretty. I flaunt myself in front of all the boys in a way that other women find immodest. In the film, I borrow money so that I can leave the dumpy little town of Bedford Falls for New York City. What is my full name?

Answer: Violet Bick

5. In what year did George’s brother fall through the ice?

Answer: 1919

6. In which ear did George Bailey lose hearing?

Answer: Left

Also Find: Avatar The Last Airbender Trivia With Answers

7. One of the major characters in the movie is Clarence Odbody, Angel, Second Class. When Clarence was alive, what did he do for a living?

Answer: Clockmaker

8. Some folks in Bedford Falls call me miserly, others just call me evil. George Bailey goes so far as to call me a ‘warped, frustrated old man’. All of that may be true, but I’m still the richest man in town! What is my last name?

Answer: Potter

9. The movie’s villain is Mr. Potter. What is Mr. Potter’s first name?

Answer: Henry

10. There was another girl who also had a crush on George. What was her name?

Answer: Violet Bick

11. What are his two friends’ names?

Answer: Bert and Ernie

12. What are the names of George Bailey’s four children?

Answer: Peter, Janie, Zuzu, Tommy

13. What did George always wish for when he entered the drug store?

Answer: I wish I had a million dollars

14. What did George have in his hand when he left Martini’s bar?

Answer: His insurance policy

15. What does it mean when a bell rings?

Answer: An angel gets its wings

16. What is the address of the house that George and Mary Bailey live?

Answer: 320 Sycamore

17. What is the first name of the bartender at Martini’s bar?

Answer: Nick

18. What is the last spoken line in the movie?

Answer: “Attaboy, Clarence.”

19. What is the name of the man Mr. Potter calls to swear out a warrant for George’s arrest?

Answer: Bill

20. What is the name of the theater house in Bedford Falls?

Answer: Bijou Theater House

21. What is Uncle Billy’s phone number?

Answer: Bedford 247

22. What was Ernie the cab driver’s last name?

Answer: Bishop

23. What was George’s policeman friend’s first name?

Answer: Bert

24. What was the last name of the teacher that gave one of George’s children a flower at school?

Answer: Welch

25. What was the name of the character played by Jimmy Stewart?

Answer: George Bailey

26. What was the name of the druggist that George worked for as a young boy?

Answer: Mr. Gower

27. What was the name of the girl who had a crush on George and who later married him?

Answer: Mary Hatch

It’s A Wonderful Life Trivia, Quiz, Questions With Answers

28. What was Uncle Billy’s wife’s name?

Answer: Laura

29. When Harry Bailey asked his mother to use some dishes for his graduation party, she said ‘Not my best_____’ what?

Answer: Haviland

30. Where does Mr. Martini live?

Answer: Bailey Park

31. Where is Mary working, when George tries to find her, after Clarence changes everything so that George was never born?

Answer: At the library

32. Who gets awarded the Medal of Honor?

Answer: Harry Bailey

33. Whose voice is the first we hear in the movie?

Answer: Mr. Gower

Who Played Me in “It’s a Wonderful Life”?

34. George and I danced at a party but the biggest fun came when we slipped into a pool. Who played me?

Answer: Donna Reed

35. I employed George at my drug store when he was a young boy. Who played me?

Answer: H.B. Warner

36. I misplaced $8,000. Who played me?

Answer: Thomas Mitchell

37. I saved my brother when he fell through ice. Who played me?

Answer: Robert J. Anderson

38. I showed George how miserable the world would have been without him. Who played me?

Answer: Henry Travers

39. I was the wealthiest man in Bedford Falls, New York. Who played me?

Answer: Lionel Barrymore

40. I worked at a bar in Bedford Falls, New York. Who played me?

Answer: Sheldon Leonard

41. My father had my flower petals in his coat pocket. Who played me?

Answer: Karolyn Grimes

42. My guardian angel prevented me from committing suicide. Who played me?

Answer: Jimmy Stewart

Who said it in “It’s a Wonderful Life”?

43. A toast to Mama Dollar and Papa Dollar, and if you want the old Building and Loan to stay in business, you better have a family real quick. Who Said It?

Answer: George

44. Excuse me! Excuse me! I burped. Who Said It?

Answer: Tommy

45. George Bailey! What does he want? Who Said It?

Answer: Mrs. Hatch

46. Get me– I’m giving out wings! Who Said It?

Answer: Nick

47. He’s making violent love to me, Mother! Who Said It?

Answer: Mary

48. I’d been saving this money for a divorce if ever I was to get a husband! Who Said It?

Answer: Annie

49. Oh yes, oh yes, oh yes, it’s the Charleston contest! Who Said It?

Answer: Harry

50. Teacher says every time a bell rings, an angel gets his wings. Who Said It?

Answer: Zuzu

51. This is a very interesting situation! Who Said It?

Answer: George

52. What? This old thing? Why I only wear it when I don’t care how I look. Who Said It?

Answer: Violet

53. You see, George, you’ve really had a wonderful life. Who Said It?

Answer: Clarence