21 Moon Riddles With Answers For Kids

Here find some best collections of moon riddles, funny puzzle questions, and brain teasers for kids and adults. And to solve these puzzles we are also sharing the answer to the question.

Moon Riddles With Answers

1. I am something in the sky that seems to shine at night. However, I’m not a star, I am Earth’s satellite. What am I? Answer: The Moon

2. I’m bright but I’m not clever. I burn but I’m not a bonfire. I sound like I’m a celebrity but I’m not famous. I twinkle but I’m not an eye. I can be seen at night but I’m not the moon. What I am? Answer: A star

3. There is a faraway place that has both light and dark sides. Its gravitational pull has an effect on Earth’s tides. What is it? Answer: The Moon

4. This has hardly any atmosphere, which means that there is no rain. It’s a place that orbits around the Earth, where we can see wax and wane. Answer: The Moon

Also Find: Money Riddles With Answers

5. This is a place that’s not on earth, where only astronauts have been sent. It can be full, it can be half, and sometimes it can be a crescent. What is it? Answer: Moon

6. This is the second largest planet and has over 50 moons in its orbit. The reason it’s recognizable is because of all the rings surrounding it. What is it? Answer: Saturn

7. What did the computer eat on the moon? Answer: Space bars

8. What is it that can be full but will never overflow? Answer: The moon.

9. What’s the name of the planet which is the third closest to the sun? In terms of moons that it has, you will find there is only one. Answer: Earth

10. You might see it in the sky but it is not the moon. It is what would make you wet if there was a monsoon. Answer: Rain

11. How do you know when the moon is going broke? Answer: When it’s down to its last quarter.

Best Riddles About Moon With Answers

12. It is very old and still, it shines. Just four weeks old, and never will be five. Answer: The Moon.

13. Two little golden horns are sitting on a cloud, floating slowly in the sky, looking very proud. Answer: A young moon.

14. What did the moon say to the sun after dinner? Answer: I’m full!

15. What do you call a broken clock on the moon? Answer: A luna-tick!

16. What is the fire my father lit that burns in the night, but not in the day? Answer: The moon.

17. What was the first animal in space? Answer: The cow that jumped over the moon.

18. When is the moon not hungry? Answer: When it’s full!

19. Why couldn’t the astronaut book a room on the moon? Answer: Because it was full.

20. Why was the moon late for its date? Answer: It was waxing!

21. You see him under the sun, and under the moon and the lamplight. He follows you wherever you go, but never says a word. Answer: Your shadow.


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.