46 Nature Riddles With Answers For Kids

Here find some best collections of nature riddles, funny puzzle questions, and brain teasers for kids and adults. And to solve these puzzles we are also sharing the answer to the question.

Nature Riddles With Answers

1. At night I come without being fetched. By day I lost, without being stolen. What am I? Answer: A star.

2. Because I can’t move fast. Getting places takes some time; You can tell where I’ve been. As I leave a trail of slime What am I? Answer: Snail

3. Can run but never walks, Has a mouth and never talks, Has a head but never weeps, Has a bed but never sleeps. Answer: River

4. First, you see me in the grass dressed in yellow; next I am white, then I fly away. What am I? Answer: Dandelion

5. How did the big mountain know that the little mountain was fibbing? Answer: Because it was only a bluff.

6. I can be chopped but I’m not a carrot. I have rings but I’m not an onion. I can be climbed but. I’m not a mountain. I’m made of wood but I’m not a table. I have a trunk but I’m not a car. What am I? Answer: Tree

Also Find: Ocean Riddles With Answers

7. I catch flies but I’m not a spider. I’m green but I’m not a leaf. I have a long tongue but I’m not a giraffe What am I? Answer: Frog

8. I eat flies but I’m not a frog. I have a web but I don’t have anything to do with the internet. What am I? Answer: Spider

9. I help create a hill but I’m not a mole. I can carry heavy loads, but I’m not a dump truck. I can be red but I’m not a ladybug What am I? Answer: Ant

10. I pass before the sun, yet make no shadow. What am I? Answer: Wind

11. I touch your face, I’m in your words, I’m lack space and beloved by birds. Answer: Air

12. It can run but never walks, Has a mouth and never talks, Has a head but never weeps, Has a bed but never sleeps. What am I? Answer: River

13. It cannot be seen, cannot be felt, Cannot be heard, cannot be smelt. It lies behind stars and under hills, And empty holes it fills. It comes first and follows after, Ends life, and kills laughter. Answer: Darkness

14. Large as a mountain, small as a pea, Endlessly swimming in a waterless sea. Answer: Asteroids

15. Represents the house of Slytherin. In The Jungle Book, there’s one called Kaa. They have a forked tongue and shed their skin. You can’t get weighed on my scales. What am I? Answer: Snake

Hard Nature Riddles With Answers

16. This thing is usually green But it’s not a plate of peas. On the flag of Canada, There’s one of these. What am I? Answer: Maple Leaf

17. Violet, indigo, blue and green, yellow, orange, and red; are the colors you have seen after the storm has fled. What am I? Answer: Rainbow

18. What advice can you give a fish so he can avoid being caught? Answer: Don’t fall for any old line.

19. What breaks but never falls? Answer: Dawn

20. What did the baby porcupine say to the cactus? Answer: “Are you my mother?”

21. What falls but never breaks? What am I? Answer: Night

22. What falls from the sky in winter? Answer: Snowflake

23. What grows when it eats, but dies when it drinks? Answer: Fire

24. What has roots as nobody sees, Is taller than trees, Up, up it goes, And yet never grows? Answer: Mountain

25. What is a hot and noisy duck? Answer: A fire quacker.

26. A house with two occupants, sometimes one, rarely three. Break the walls, eat the borders, then throw me away. What am I? Answer: Peanut

27. A whole dale filled, but nod even one full hand? Answer: Forest

28. Give me food and I will live. Give me water and I will die. What am I? Answer: Fire

29. I am a seed with three letters in my name. Take away the last two and I still sound the same. What am I? Answer: Pea

30. It is white and blue. It is cold. You see it on the skating rink. You can skate on it. What is it? Answer: Ice

Easy Riddles About Nature With Answers

31. The branch of mountain ash spanned through the ground. Answer: A rainbow

32. The flower is yellow-golden, Like a chick, fluffy. Immediately wither from the cold Our sissy… Answer: Mimosa

33. The moon is my father. The sea is my mother. I have a million brothers. I die when I reach land. Answer: Wave

34. This is a type of plant Which sounds like something in the sky. It is very yellow And can grow to be ten feet high. Answer: Sunflower

35. Two brothers look into the water, but cannot meet each other! Answer: The banks of а river

36. What can you see with your eyes shut? Answer: А dream

37. What flowers are kissable? Answer: Tulips

38. What gets larger as more of it is taken away? Answer: A hole

39. What is it that everyone can divide, but no one can see where it is divided? Answer: Water

40. What is it that is not burnt in the fire, and cannot be drowned in the water? Answer: Ice

41. What man cannot live inside the house? Answer: A snowman

42. What tree grieves more than any other? Answer: Weeping Willow Tree

43. What tree grows nearest the sea? Answer: Beech Tree

44. When I eat, I live; but when I drink, I die. What am I? Answer: Fire

45. Which animals can jump higher than a tree? Answer: All of them. Trees can’t jump!

46. Who changes clothes four times within one year? Answer: The ground

Photo of author
About The Author
Manoranjan
This post is published by Manoranjan who started this website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.