38 Poem Riddles For Kids With Answers

Here find some best collections of poem riddles, funny puzzle questions, and brain teasers for kids and adults. And to solve these puzzles we are also sharing the answer to the question.

Poem Riddles With Answers

1. Alive as you but without breath, As cold in my life as in my death; Never a thirst though I always drink, Dressed in a mail but never a clink. Answer: Fish.

2. Alive without breath, As cold as death; Never thirsty, ever drinking, All in mail never clinking. Answer: Fish.

3. For thousands of years, Seen only in tales. The wind as a sail, For one thunderous gale. Shiny stores are rich in lore, The burning temper, like Earth’s core. What am I? Answer: Dragon

4. Four jolly men sat down to play and played all night till break of day. They played for gold and not for fun, with separate scores for everyone. Yet when they came to square accounts, they all had made quite fair amounts! Can you the paradox explain? If no one lost, how could all gain? Answer: The players were musicians.

Also Find: Nurse Riddles With Answers

5. Glittering points, That downward thrust, Sparkling spears That never rust. Answer: Icicle.

6. It can’t be seen, can’t be felt, can’t be heard, and can’t be smelt. It lies behind stars and under hills, and empty holes it fills. It comes first and follows after, ends life, and kills laughter. What is it? Answer: The Dark.

7. It caused the destruction of Troy, The worst of tragedies, And numerous maladies, Yet it is chased, desired, and fought for. What is it? Answer: Love.

8. Large as a mountain, small as a pea, Endlessly swimming in a waterless sea. Answer: Asteroids.

9. My antlers tower above my head. Where I live it’s cold all year. I can pull a sled or pack a load. You call me a_____? Answer: Reindeer.

10. Three lives have I. Gentle enough to soothe the skin, Light enough to caress the sky, Hard enough to crack rocks. Answer: Water.

11. Two sisters we are, one is dark and one is fair, In twin towers dwelling we’re quite the pair, One from land and one from the sea, Tell us truly, who are we? Answer: The answer is salt and pepper.

12. Until I am measured I am not known. Yet how you miss me when I have flown. Answer: Time.

13. You bury me when I am alive, and dig me up when I die. What am I? Answer: A plant.

Easy Poem Riddles With Answers

14. A slender body, a tiny eye, no matter what happens, I never cry. What am I? Answer: Sewing needle.

15. At the sound of me, men may dream or stamp their feet. At the sound of me, women may laugh or sometimes weep. Answer: Music.

16. Dipping, glinting, gliding by, Rainbow-fretted, wrought of breath. I live only while I fly – Earth’s rough kiss my sudden death. Answer: A soap bubble.

17. I am slim and tall, many find me desirable and appealing, they touch me and I give a false good feeling, once I shine in splendor, but only once and then no more, for many I am “to die for”. Answer: A cigarette.

18. I can sizzle like bacon, I am made with an egg, I have plenty of backbone, but lack a good leg, I peel layers like onions, but still remain whole, I can be long, like a flagpole, yet fit in a hole. What am I? Answer: A snake.

19. I go around in circles, but always go straight ahead. I never ever complain no matter where I am led. Answer: A Wheel.

20. I have just one, but with eight to spare, I am usually friendly, but I sometimes act like I don’t care. What am I? Answer: A cat (9 lives).

21. I may seem real yet I am not, Once you’re gone I’m often forgetting. Time here stretches and it shrinks, It all depends on how you think. I may be good, I may be bad, I may be the same as the one you’ve had. What am I? Answer: Dream

22. I’m teary-eyed but never cry, silver-tongued, but never lie. double-winged, but never fly, air-cooled, but never dry. What am I? Answer: Mercury. The element looks shiny, silver, and is wet. The god Mercury has two wings but only uses them to run.

23. It can be cracked, it can be made, It can be told, it can be played. What is it? Answer: A joke.

24. Only one color, but not one size. Stuck at the bottom, yet I easily fly. Present in sun, but not in rain. Doing no harm, and feeling no pain. What Am I? Answer: Shadow.

25. The front of me is the source of a song Or to kiss with a fervor of love lifelong. My back is a plant fit for a queen, Crafted by needle, chemical, or machine. Answer: Necklace

26. What always runs, but never walks, often murmurs, never talks, has a bed, but never sleeps, has a mouth, but never eats? Answer: A river.

Hard Poetry Riddles With Answers

27. A man while looking at a photograph said, “Brothers and sisters have I none. That man’s father is my father’s son.” Who was the person in the photograph? Answer: That man’s son.

28. I am a home of knowledge, both banal and profound. In grand halls and small homes, I can be found. I am home for things of many leaves, but my many residents are not living trees. What am I? Answer: Bookshelf

29. I am a white box having no key or lid. Yet there is a golden treasure inside it. What Am I? Answer: An egg.

30. I am seen in the water if seen in the sky, I am in the rainbow, A jay’s feather, And lapis lazuli. Answer: Blue.

31. I am the beginning of the end and the end of time and space. I am essential to creation, and I surround every place. Answer: The letter “E”.

32. I don’t have wings, but I can fly. I don’t have eyes, but I will cry! What am I? Answer: A cloud.

33. I have three eyes but only one leg. I still close one even if you beg. What am I? Answer: A traffic light. Many people beg the light to stay green as they’re approaching.

34. I taste sweet and juicy. I smell fruity. I feel rough and wet. I look like a bumpy ball. What am I? Answer: An orange.

35. Some people prefer them with raisins. Some like them to contain chocolate chips. Whichever kind of these you like though They don’t last long once they’ve passed your lips. What are they? Answer: Cookies

36. Thirty white horses on a red hill. First, they champ, Then they stamp, Then they stand still. Who are they? Answer: Teeth.

37. To you, rude would I never be, Though I flag my tongue for all to see. What am I? Answer: A dog.

38. Turn me on my side and I am everything. Cut me in half and I am nothing. What am I? Answer: The number 8. On its side is infinity, cut the symbol in half, and you get two zeros.


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.