32 The Beatles Trivia Questions With Answers

Published on

Trivia

Here are the best “The Beatles” trivia questions with answers to test your knowledge of how much you know about the rock band. Trivia Questions are the best fun way to test your knowledge in the knowledge-growing process.

The Beatles Trivia Questions With Answers

1. How did George Harrison die? Answer: cancer

2. I have an aunt and uncle named Mimi and George Smith. I lived with this aunt and uncle for most of my childhood and adolescence. Which Beatle am I? Answer: John Lennon

3. I joined the Beatles in 1962 and feature in the lead vocals during songs such as ‘Yellow Submarine’. Born 7th July, which Beatle am I? Answer: Ringo Starr

4. I was also born in Liverpool and, in the 1960s, became very interested in the Hare Krishna Movement and was also fascinated by Indian Culture and mysticism. I had a son called Dhani. Which Beatle am I? Answer: George Harrison

5. I was born and raised in Liverpool. I was inducted into the Songwriters Hall of Fame in 1987 and into the Rock and Roll Hall of Fame in 1994. I was born in 1940 and my mothers name is Julia. Which Beatle am I? Answer: John Lennon

Also Find: Bird Trivia With Answers

6. John Lennon had an interview with a magazine in which he said The Beatles were more popular than________. Answer: Jesus Christ

7. The Beatles had many hit singles. What was the last single they had in the US? Answer: The Long And Winding Road

8. The Beatles made an album with no breaks between songs. What was it? Answer: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

9. The Beatles released “Something” as a double A-side with “Come Together” in October 1969. Who is the lead singer? Answer: George

10. The Beatles song “Yesterday” was a track from the album “Help!” released in 1965. Who sings lead? Answer: Paul

11. The Beatles’ song “Helter Skelter” allegedly caused who to commit murder? Answer: Charles Manson

12. The first song I wrote and was credited for featured first on the album ‘With The Beatles’ and was called ‘Don’t Bother Me’. Which Beatle am I? Answer: George Harrison

13. The song, “Golden Slumbers”, is based on a poem by what poet? Answer: Thomas Dekker

14. What German city did the group perform in before they became famous? Answer: Hamburg

15. What instrument did George Harrison play on “Norwegian Wood”? Answer: Sitar

16. What single reached Number One in America and England? Answer: Help

17. What song did The Beatles give to the Rolling Stones? Answer: I Wanna Be Your Man

18. What was Ringo’s first wife’s name? Answer: Maureen

19. What was the earliest song written by George Harrison? Answer: Don’t Bother Me

20. What was the first song that gave Ringo sole credit as a writer? Answer: Don’t Pass Me By

21. What was the flip-side of the American “I Want To Hold Your Hand” single? Answer: I Saw Her Standing There

22. What was the name of their first album released in America? Answer: Introducing The Beatles

23. Where did the Beatles make their first famous live U.S. television appearance? Answer: The Ed Sullivan Show

24. Which Beatle sings “Help!” from the album with the same name that was released in 1965? Answer: John

25. Which Beatle was already married when the British invasion hit America? Answer: John

26. Which Beatle’s first name is really James? Answer: Paul

27. Who did Ringo Starr marry on February 11, 1965? Answer: Maureen Cox

28. Who is the singer of the song “Yellow Submarine” that first appeared on the album “Revolver” by the Beatles? Answer: Ringo

29. Who sings lead on the Beatles’ 1967 song “Lucy in the Sky with Diamonds”? Answer: John

30. Who was Paul’s girlfriend (the sister of Peter, of Peter and Gordon fame) when the British invasion hit the U.S. in the early 60s? Answer: Jane Asher

31. Who was the first drummer who played with The Beatles before Ringo Starr? Answer: Pete Best

32. Who was the inspiration for “And I Love Her”? Answer: Jane Asher