88 Best Trivia Questions For Kids With Answers

Here are the best general knowledge and trivia questions for kids with answers to help you with your knowledge-growing process. These Trivia Questions are a fun way to learn about new things.

Best Trivia Questions For Kids With Answers

1. Bully is a controversial song by? Answer: Eminem

2. Checkers were invented in which country? Answer: Egypt

3. Elvis Presley gave his first hit in 195Name the song. Answer: Heartbreak Hotel

4. From 1933 to 1945, which country maintained an official state of emergency? Answer: Germany

5. In opposition to World War I, what grew popular in the 1920s? Answer: Jazz and dancing.

6. In Phantom of the Opera, when a sword fight occurs in the cemetery, where does Raoul get hurt? Answer: On the arm

7. In the movie 13 going on 30, which magazine does Jenna Rink work for? Answer: Poise

8. In the Twilight series book “New Moon,” which city does Cullens tell everyone that they were moving to? Answer: Los Angeles

9. In which city were the first modern Olympics held? Answer: Athens, Greece

10. In which year was the Notorious BIG rapper shot and killed? Answer: 1997

11. In which year were the US Grammy awards started? Answer: 1959

12. Madonna was born in which state of the US? Answer: Michigan

13. Mariya Abakumova is associated with which sport? Answer: Javelin

14. Miss Adkins is an artist born in London. What is she famously known as? Answer: Adele

15. Name the 1954 movie which won eight Oscar awards. Answer: On the waterfront

16. Name the artist who rejoined the band Backstreet Boys in 2012. Answer: Kevin Scott Richardson

17. Name the author of the 2009 Newbery award-winning book, “The Graveyard”. Answer: Neil Gaiman

18. Name the Disney movie which features a little girl having five distinct emotions – Sadness, Joy, Disgust, Fear, and Anger? Answer: Inside Out

19. Name the Filipino who was nicknamed the Iron Butterfly. Answer: Imelda Marcos

20. Name the only wild card entrant who has won the Wimbledon? Answer: Goran Ivanišević: 2001

21. Soccer is also known as? Answer: Association football or Football

22. Tennis player Novak Djokovic belongs to which country? Answer: Serbia

Fun Trivia Questions For Kids With Answers

23. What is the number of players in an ice hockey team? Answer: Six on each side

24. What is the total number of bases on a baseball field? Answer: Four

25. Which is the oldest tennis tournament in the world? Answer: The Championships, Wimbledon (commonly known as Wimbledon, it was started in 1877)

26. Which part of his body did Charlie Chaplin insure? Answer: His feet

27. Which potion in Harry Potter and the Half-Blood Prince grants good luck? Answer: Felix Felicis.

28. Who is called the King of Pop? Answer: Michael Jackson

29. Who is the Greek God of Music? Answer: Apollo

30. Who plays the lead character in Mean Girls? Answer: Lindsay Lohan

31. Who ran the world’s first marathon? Answer: Pheidippides or Philippides (The Greek is said to have run from Marathon to Athens to deliver the victory news in a war against the Persians)

32. Who was crowned the MVP (the most valuable player) in the 2018 NBA finals? Answer: Kevin Durant

33. Who was the first character to speak in Star Wars? Answer: C-3PO

34. How many nights of Hanukkah are there? Answer: Eight

35. How many wives did King Henry VIII have? Answer: Six

36. In a basketball game, how many players from each team are on the court at the same time? Answer: Five

37. In the novel Treasure Island, what is the name of Long John Silver’s parrot? Answer: Captain Flint

38. In The Pickwick Papers by Charles Dickens, what is the first name of Mr. Pickwick? Answer: Samuel

39. In what city can you find the Eiffel Tower? Answer: Paris

40. In what year was Joe Biden elected president? Answer: 2020

41. The British Raj lasted how many years in India? Answer: 90 years

42. What are the five Great Lakes? Answer: Erie, Huron, Ontario, Superior, Michigan

43. What galaxy do we live in? Answer: Milky Way

44. What iconic company did Steve Jobs start? Answer: Apple

Random Trivia Quiz Questions For Kids With Answers

45. What is the birthplace of Napoleon Bonaparte? Answer: Corsica, France

46. What is the largest country in the world? Answer: Russia

47. What is the largest mammal? Answer: Blue whale

48. What is the largest organ in the body? Answer: Skin

49. What is the name of the very famous left-handed guitarist? Answer: Jimi Hendrix

50. What is the national bird of the United States? Answer: Bald eagle

51. What is the secret of Mr. Strong’s strength in Mr. Men books? Answer: Eggs

52. What is the world’s largest ocean? Answer: Pacific Ocean

53. What was the first country to use postcards? Answer: Austria

54. What was the first state in the United States? Answer: Delaware

55. Where does Zoey the beginning vampire attend school in the House of Night novels, written by P.C. Cast? Answer: Tulsa, Oklahoma

56. Where was the game of checkers invented? Answer: Egypt

57. Which 20th Century conflict led the US soldiers to die for a tie? Answer: The Korean War

58. Which Irish political movement is named after a phrase translating into “We ourselves”? Answer: Sinn Fein

59. Which Shakespearean character played the Prince of Tyre? Answer: Pericles

60. Who is the author Flashman series of novels? Answer: George MacDonald Fraser

61. Who was the first film star to appear on a postage stamp? Answer: Grace Kelly

62. Why is 6th February a national holiday in Jamaica? Answer: It is Bob Marley’s birthday

63. Winston Churchill was held captive as a prisoner during which war? Answer: The Boer War

64. Approximately how many miles is the earth’s circumference? Answer: 24,901 miles

65. How long is a giraffe’s tongue? Answer: 21 inches long

66. How many stars are in our solar system? Answer: Just one — the sun!

Easy Trivia Questions For Kids With Answers

67. How many Teenage Mutant Ninja Turtles are there? Answer: Four

68. In what country will you find the world’s tallest building? Answer: United Arab Emirates

69. In what state is the Coachella Music Festival held? Answer: California

70. What are the names of Harry Potter’s best friends? Answer: Ron Weasley and Hermione Granger

71. What boy band is Harry Styles formerly a member of? Answer: One Direction

72. What Is Billie Eilish’s full name? Answer: Billie Eilish Pirate Baird O’Connell

73. What Is Kylie Jenner’s daughter’s name? Answer: Stormi

74. What is the average height in the U.S.? 5 feet 4 inches for women, and 5 feet 9 inches for men

75. What is Thor’s hammer called? Answer: Mjolnir

76. What Netflix show takes place in Hawkins, Indiana? Answer: Stranger Things

77. What was the first hair dye made out of? Answer: Bird poop

78. Where did the Olympics start? Answer: Greece

79. Which fast-food chain is known for its golden arches? Answer: McDonald’s

80. Who founded Amazon? Answer: Jeff Bezos

81. Who is Justin Bieber married to? Answer: Hailey Bieber

82. Who is Stefani Germanotta? Answer: Lady Gaga

83. Who is the author of Gremlins? Answer: Roald Dahl

84. Who is the most streamed artist on Spotify? Answer: Ed Sheeran

85. Who plays Spider-Man in the Amazing Spider-Man movies? Answer: Andrew Garfield

86. Who was the first winner of American Idol? Answer: Kelly Clarkson

87. Whose real name is Colson Baker? Answer: Machine Gun Kelly

88. Whose real name is Steve Rogers? Answer: Captain America


Photo of author
About The Author
Manoranjan Sahoo
This post is published by MS who started the website Find Motivation. The goal of this website is to motivate people by giving them the right knowledge and information.